Haberler

Gazzeli Spiker, Dünya Kupası Maçlarına Talip

İlk spikerlik tecrübesini 11 yaşındayken yaşayan Gazzeli Hişam Muammer, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası maçlarında spikerlik yapmak istiyor.

MUHAMMED MACİD - İlk spikerlik tecrübesini 11 yaşındayken yaşayan Gazzeli Hişam Muammer, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası maçlarında spikerlik yapmak istiyor.

Spikerlik tutkusunu AA muhabirine anlatan Muammer, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası finallerini yerel bir radyodan Gazzeli futbolseverlere aktardığını, Katar'da yapılacak futbol müsabakalarında da spikerlik yapmak istediğini söyledi.

Muammer, azimle çalışarak spikerlik mesleğinde bir çok tecrübe ve beceri kazandığını dile getirdi.

"Bu bir hayal değil. 6 yıl sonra Katar'da olmak istiyorum." ifadeleriyle kendine güven ve hedefine ulaşma konusunda kararlı olduğunu belirten Muammer, Arap dünyasındaki en genç spikerlerden biri olduğunu ve halihazırda Filistin Futbol Federasyonu'nun düzenlediği resmi maçları sunduğunu anlattı.

Muammer, Filistinli ünlü şair Mahmud Derviş'in "Düşlerinin eşiğinde dur ve savaş" dizesini hatırlatarak, dünyada tanınmış maç spikerlerinden biri olmayı ve uluslararası platformlarda ülkesini temsil etmeyi istediğini dile getirdi.

Küçüklüğünden beri maç spikerlerini taklit ettiğini ve performansıyla herkesin büyük beğenisini topladığını söyleyen Muammer, şöyle devam etti:

"İlk kez 2010 yılında Fursan el-İrade radyosu, Güney Afrika'daki dünya kupası maçlarını sunma fırsatı verdi. Bu kendimi gösterebilmem için gerçek bir fırsattı. O zaman deneyimli değildim. Tecrübe sahibi olmaya ihtiyacım vardı. Ancak şimdi aradan geçen bunca yılın ardından, maç yorumlama konusunda ustalaşmaya başladığımı hissediyorum."

Halihazırda Gazze'nin ilk spor kanalı "Emvac er-Riyada" kanalında çalıştığını ve haftada 3 gün maç anlattığını kaydeden Muammer, bu işi profesyonel şekilde öğrenmek ve tüm spor terimlerine hakim olmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

"Gazze'de maç sunumu konusunda ekipman sıkıntımız var"

İsrail ablukasının hayatın her alanını etkilediği Gazze'de yeterli imkanların olmayışı nedeniyle sunum sırasında da sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Muammer, "Sunum yapabileceğimiz özel bir oda yok. Bize yardımcı olan ekranlar da bulunmuyor. Ekipman konusunda sıkıntılarımız var." diye konuştu.

Öte yandan Filistinli yetkililer, İsrail'i Gazze'deki spor faaliyetlerini engellemekle suçluyor. İsrail'in 6 yıl içinde düzenlediği 3 saldırıda Gazze'nin 5 stadı büyük zarar görmüştü.

Katar'ın ev sahipliğinde yapılacak 2022 FIFA Dünya Kupası, Orta Doğu'da ilk kez düzenlenecek dünya kupası olma özelliği taşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika İsrail Gazze Katar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title