Haberler

Gazzeli Gencin "Daha İyi Bir Hayat" Umudu

Eskişehir'de üniversite öğrenimine devam eden Gazzeli Raud Alarabi (22), ülkesinde yaşananlandan endişeli Gazzeli Alarabi: "Ölümden artık korkmuyoruz ama daha güzel bir hayat yaşamak istiyoruz.

YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Eskişehir'de üniversite öğrenimine devam eden Gazzeli Raud Alarabi (22), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin, "Ölümden artık korkmuyoruz ama daha güzel bir hayat yaşamak istiyoruz. Bütün dünyaya soruyoruz, 'biz ne zaman sizin gibi, güzel, iyi, rahat bir hayat yaşayacağız'. İşte umudumuz bu" dedi.

Alarabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'e 1.5 yıl önce geldiğini, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölümü'nde öğrenimini sürdürdüğünü söyledi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar dolayısıyla kalplerinin ve akıllarının Gazze'de olduğunu anlatan Alarabi, "Çok merak ediyoruz. Arkadaşlarımız, ailemiz, kardeşlerimiz Gazze'de olduğu için gerçekten bizim rahatımız yok şu an. Diyoruz ki keşke Gazze'de, ailemizin yanında olsak, bu durumlarında onlara yardımcı olurduk. Onlara hep dua ediyoruz, yapacağımız başka hiçbir şey yok. Maalesef Mısır tarafından Gazze kapalı, burada kalmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Geçmişteki olaylarda akrabalarından şehitler verdiklerini dile getiren Alarabi, son olaylarda ailesinden kayıplar yaşamadığı için şükrettiğini vurgulayarak, "Sadece akrabalarımız değil bütün Gazze'dekiler bizim vücudumuzdan bir parçadır. Bir kişi doğu tarafında ya da batı tarafında şehit olursa bizim kalbimize de bir ateş düşüyor. Bu yüzden sadece akrabalarımızla ilgilenmiyoruz bütün Gazze'deki insanlarla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye bizim için, mazlumlar için büyük kahraman"

Filistin halkı için Türkiye'nin önemini anlatan Alarabi, şunları kaydetti:

"Biz şöyle alıştık Gazze'de ya da Filistin'de bir olay varsa orada bütün Türkiye, bütün Türk halkı oluyor. Hep birlikteyiz, arkadaşız diyoruz. Biz bir milletiz. Şu an tüm Türkiye'de Gazze için çeşitli protestolar yapılıyor bu yüzden teşekkür ediyorum. Biz Türkiye'den daha büyük bir şey bekliyoruz. Türkiye bizim ve mazlumlar için büyük kahraman olduğundan dolayı daha büyük faaliyetler bekliyoruz. Allah razı olsun diyoruz."

Üniversitede Basın Yayın Bölümünü seçmesinin nedenini aktaran Alarabi, şöyle konuştu:

"Ben Gazze'deyken mühendislik okuyordum ama bunu sevmiyordum. Basın yayını seçtim ki Gazze'deki olaylarda yardımcı olabilirim diye düşündüm. Türkiye bizim için bir kahraman ve büyük bir hayal olduğu için Türkiye'ye gelirsem, Gazze'ye ve Filistin'e yardım etmek için daha büyük şansım olacak dedim. Filistin ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirebilirim, belki ben yardımcı olabilirim Gazze'ye diye düşündüm."

Alarabi, Gazze'deki ailesine ve arkadaşlarına selamlarını ileterek, şöyle devam etti:

"Allah yardımcı olsun size. İnşallah bu olay en yakın zamanda bitsin. Bütün Gazze'deki insanlara Allah yardımcı olsun. Allah Gazze'yi ve Gazze halkını korusun. İnşallah biz yakın zamanda beraber olacağız. Keşke ben Gazze'de yanınızda olsam, size yardımcı olsam. Ben Türkiye'ye geldikten sonra bu yaşanan ikinci savaş, geçen yıl yine savaş vardı. Gazze'deki akrabalarımızı aradığımız zaman hep 'biz iyiyiz, siz nasılsınız' diyorlar. Biz bu olaylara alıştık. Çocukluktan beri bu olayları yaşıyoruz. Ölümden artık korkmuyoruz ama daha güzel bir hayat yaşamak istiyoruz. Bütün dünyaya soruyoruz, 'biz ne zaman sizin gibi, güzel, iyi, rahat bir hayat yaşayacağız'. İşte umudumuz bu." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Filistin Türkiye Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title