Haberler

Gazze Yine Kuşatma Altında

Güncelleme:

Askeri kuşatmalar, ambargolar derken Gazze şimdi de sel sularının kuşatması altında. Şiddetini iki gün devam ettiren sağanak yağışlar sonrası BM Gazze'de olağanüstü hal ilan etti.

Yağışların şiddetli olduğu Sheikn Radwan bölgesinde yüzlerce Gazzeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sel sularının bölgeye verdiği zarar ise savaşın verdiği zarardan farklı değil. Bölgedeki belediyeler su, temizlik ve sağlık konularında acil yardım talebinde bulundular.

Kimse Yok Mu Derneği çağrıya sessiz kalmadı.

Sel felaketinin yaşandığı Gazze'de evlerini terk etmek zorunda kalan Gazzeliler barınmaya yönelik ciddi sıkıntılar yaşıyor. Savaşın en şiddetli olduğu dönemlerde dahi bölgedeki yardım faaliyetlerine ara vermeden devam eden Kimse Yok Mu Derneği selzedeler için bölgeye ilk etapta 10.000 battaniye, 1000 çocuk için kışlık kıyafet yardımı ve 2000 gıda paketi dağıtarak destek veriyor. Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım Sel sularının kalkmasının ardından bölgede yapılacak incelemeler doğrultusunda tespit edilen konularda yardımların devam edeceğini belirtti.

Gazze'nin sağlığına yatırımlar da devam ediyor.

2006'dan bu yana Filistin bölgesinde sürdürdüğü yardımlara hız kesmeden devam eden Kimse Yok Mu, geçtiğimiz günlerde de 42 bin dolar değerindeki 146 X-Ray röntgen kasetini Gazze Sağlık Bakanlığı'na teslim etmişti. Derneğin Sağlık Yardımları Koordinatörü Veysel Kayabaşı Gazze'de sağlık alanında da önemli yardımlar yapmaya devam ettiklerini 146 X-Ray röntgen kasetini ihtiyaç duyan hastanelere dağıtıklarını belirtirken, sağlık alanında daha önce de Gazze'de 335 Gazzeli çocuğun KBB(kulak, burun, boğaz) ameliyatı, Savaş sonrası yaralıların tedavilerinde kullanılmak üzere ameliyat ve cerrahi müdahalede için sarf malzemesi, Radyoloji malzemeleri, Beythanun Hastanesi'nin sağlık hizmeti verebilmesi için sistem kurulumuyla birlikte 1 adet jeneratör desteği, Gazze Sağlık Bakanlığına açık kalp ameliyatlarında kullanılmak üzere için 60 hasta için ADUL OKSIENERATOR, Gazze Şifa Hastanesinin talebi üzerine 3 adet Diyaliz cihazı yardımlarında bulunmuştuk dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gazze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title