Haberler

Gazze ve Batı Şeria'da Ateşkes Kutlamaları

Cuma namazından sonra düzenlenen yürüyüşlere katılan binlerce kişi "direnişin zaferini" kutladı.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarının ardından taraflar arasında sağlanan ateşkesi kutlamak için Gazze ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası binlerce kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi.

Gazze'de İslami Cihad Hareketi'nin çağrısı ile "direnişin zaferi" şeklinde nitelendirilen ateşkesi kutlamak için düzenlenen yürüyüşte Filistin ve direniş gruplarına ait bayrakların yanı sıra İsrail'e karşı verilen mücadeleyi öven yazıların bulunduğu dövizler taşındı.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Hindi, burada toplanan kalabalığa yaptığı konuşmada, 51 gün boyunca sivil ölümlerine, evlerin, okulların, hastanelerin hedef alınmasına ve bütün bu acımasız saldırılara karşı gösterdiği dirençle Filistin halkının İsrail'in bütün planlarını boşa çıkardığını söyledi.

Batı Şeria'da da "direnişin zaferi" kutlandı

Öte yandan Hamas'ın çağrısı üzerine Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde de Filistinliler "direnişin zaferini" kutladı.

El-Halil, Beytüllahim, Tulkerem, Akabe ve Cenin'de cuma namazı sonrasında düzenlenen yürüyüşlerde ellerinde Filistin ve Hamas bayrakları taşıyan binlerce kişi direnişe destek sloganları attı.

El-Halil'deki kutlamalarda konuşan Hamas yetkilisi Firas el-Kavasi, direnişin büyük bir zafer kazandığını ve Filistin'in bütünüyle özgürleşeceği günlerin yakın olduğunu söyledi.

İsrail, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla ateşkese varılması neticesinde, 26 Ağustos'ta son vermişti. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title