Haberler

Gazze'deki Maaş Krizi

Hamas'ın, Gazze Şeridi'nde kendi döneminde atanan ve bir yılı aşkın süredir maaşları ödenmeyen memurlara arazi dağıtacağı bildirildi.

Hamas'ın, Gazze Şeridi'nde kendi döneminde atanan ve bir yılı aşkın süredir maaşları ödenmeyen memurlara arazi dağıtacağı bildirildi.

Gazze'de Hamas tarafından yönetilen Arazi İdaresi Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hükümetin, çalışanlarına konut projesinde kullanmaları üzere vereceği devlet arazilerine ilişkin ilk tahsis aşaması mayıs ayının 5'inde tamamlanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Hamas döneminde atanan memurlardan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet tarafından 150 metrekarelik bir arsanın kendisine verilmek üzere tahsis edildiğini söyledi.

Hamas Siyasi Büro üyesi ve eski Maliye Bakanı Ziyad ez-Zaza, Gazze'deki Avde Üniversitesi tarafından düzenlenen bir konferansta, "Maaş krizine çözüm bulunmasına yönelik plan kapsamında yakında devlet arazilerinden pay dağıtılması söz konusu olacak." açıklamasını yapmıştı.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul ise Hamas'ın Gazze'deki maaş krizine bu şekilde çözüm aramasına tepki göstermişti.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu, 2 Haziran 2015'te Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak 2007'den sonra atanan yaklaşık 40 bin kamu çalışanından sivil olanları, uzlaşı hükümetinden yalnızca bir defa bin 200 dolarlık ödeme almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title