Haberler

Gazze'deki İlaç Sıkıntısı

Filistin Çalışma Bakanı Memun Ebu Şehla, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde yaşanan ilaç krizinin hafifletilmesi için bugün bölgeye 12 kamyon ilaç gönderileceğini bildirdi.

Ebu Şehla, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de bulunan bakanlar ve Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri arasında telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, Gazze Şeridi'ndeki ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği gibi sağlık konularının ele alındığını belirtti. Ebu Şehla, Sağlık Bakanı Cevad Avad'ın Gazze Şeridi'ne 12 kamyon ilaç ve tıbbi malzeme gönderilmesi sözü verdiğini aktardı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde kronik rahatsızlıklar, psikolojik tedavilerde kullanılan ilaçlar ile genetik hastalıklara yakalanmış çocukların beslenmesinde kullanılan malzemeler başta olmak üzere ilaç sıkıntısı yaşandığını ifade etmişlerdi.

Gazze'deki yetkililer, ilaç sıkıntısı konusunda bölgede görevini yerine getirmemekle suçladığı uzlaşı hükümetini sorumlu tutuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title