Haberler

Gazze'deki Huzurevi Yaşlıların Umudu Oldu

Gazze Huzurevi Kulübü, ilerleyen yaşlarına rağmen hayatlarının geri kalan kısmını mutlu geçirmek isteyen yaşlılara, gençlik hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

Gazze Huzurevi Kulübü, ilerleyen yaşlarına rağmen hayatlarının geri kalan kısmını mutlu geçirmek isteyen yaşlılara, gençlik hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

Yaşlı hakları örgütü Help Age International tarafından kurulan huzurevinde, sağlık, kültür, eğitim, eğlece alanlarında düzenlenen programlar aracılığıyla yaşlıların kendilerine olan güvenlerinin artırmılması ve topluma entegre olmaları amaçlanıyor, aynı zamanda arzu ettikleri hobileri geliştirmelerine fırsat tanınıyor.

İlerleyen yaşına rağmen gençliğinde gerçekleştiremediği resim yapma hevesi hala devam eden huzurevi sakini Talal Ebu Kevik (66), yeteneğini geliştirmek için güzel sanatlar fakültesine gitmeyi hayal ettiğini ancak ekonomik şartlar nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremediğini belirtti.

Gençlik hayallerini gerçekleştirmek için dört senedir huzurevi kulübüne üye olduğunu ifade eden Ebu Kevik, "Kulübe üye olduktan sonra bütün hobilerimi yapmaya başladım. Burada topluma entegre oluyoruz ve aktif olarak hayata katılıyoruz. Kulüp, yaşlılar arasında hoşgörü ve dayanışma oluşturmak için kültür, sağlık ve eğlence hizmetleri sunuyor" dedi.

Kulübün beş yıllık üyeleriden Fatıma Ebu İmara (72), kulüpte sunulan programlara katılarak gençlik yıllarına dödüğünü ifade etti. Okul müdürlüğünden 2006 yılında emekliye ayrılan Ebu İmara, önceleri sadece kulübe gidip gelirken, sonrasında  "Help Age"in Gazze'deki şubesinin yönetim kurulu üyesi olduğunu ve bölgedeki yaşlılara maddi yardımların ulaştırılması alanında çalıştığını kaydederek şunları söyledi:

"Bu kulüp Gazze'deki yaşlıların evi haline geldi. Belli bir yaş grubuna hizmet sunan bu kulübün gündelik hayatımızın en önemli parçası  haline geldiğini düşünüyorum."

Kulüp Başkanı Yahya Keyyali, kulübün yaşlı hakları örgütü Help Age International tarafından finanse edilen proje kapsamında 2011'de kurulduğunu ve anlaşmanın her 12 ayda bir yenilendiğini, projeyle yaşlıların özgüvenini artırmayı, sosyalleşmelerini amaçladıklarını ifade etti.

"Projenin bir senelik süresi vardı ancak yaşlıların istifade ettiği bu proje Gazze'deki zor şartlar nedeniyle hala devam ediyor. Anlaşma bittikçe yenileniyor" diyen Keyyali, kulübün bölgede, yüzde 60'ı kadın olmak üzere yüzlerce yaşlıya sağlık, kültür ve eğlece alanlarında hizmet sunduğunu belirtti.

Güne sabah egzersizleriyle başladıklarını sonrasında sağlık ve beslenmeyle ilgili seminerlerinin olduğunu kaydeden Keyyali, Vakıflar Bakanlığı'nın işbirliğiyle dini eğitim verilen kurslar açıldığını ve kitaplarının dağıtıldığını da söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gazze Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title