Haberler

Gazze'de Yeraltı Tünelleri Hamas'a Hayat Veriyor

Güncelleme:

İsrail şimdiye kadar yüzlerce sivili katletti. Hamas ise İsrail ordusuna darbe vuruyor. Bu savaşı diğerlerinden farklı kılan sebepler var.

Bu savaş nicelik hem nitelik açısından farklı. İsrail düşmanca tavırlarını bu savaştan önce sürdürürken kendi iç problemlerinden kaynaklanan baskıyı dağıtmak için Gazze’ye yöneldi. Bu savaştan önce bir hafta boyunca Gazze’de belli hedefleri vurdular. İsrail’in ikinci amacı El Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşı hükümetine izin vermemekti.

FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Filistin açısından ise 2008’de direnişçiler tecrübe edindi. Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi nasıl silah edineceklerini öğrendiler. Çok hızlıca vurup kamufle olabiliyorlar. Önceden birkaç yerde olan roket rampalarını bütün Gazze’ye yaydılar. İsrail sınırlarına doğru tünellerle rampaları yaydılar. Roketlerin Tel Aviv’e kadar gitmesi İsrail’i şaşırttı.

SAVAŞ YERALTI TÜNELLERİNDE VERİLİYOR

Sokaklarında tek bir üniformalı asker ya da polisin görünmediği Gazze, İsrail’e karşı savaşını yeraltı tünellerinden veriyor. Ağır bombardımana rağmen Filistinli örgütler Mısır’ın ateşkes önerisine direniyor. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hürriyet’e "Şartlarımız kabul edilinceye kadar ateşkesi kabul etmeyeceğiz. Şartlarımızı Katar ve Türkiye’ye ilettik. Şartlarımızdan geri adım atmayacağız” dedi.

Zuhri, İsrail’in Gazze’yi işgal etme ihtimaliyle ilgili de “İki kez girmeye kalkıştı ama başaramadı" diye konuştu.

1 İSRAİL ASKERİ ESİR

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 1 İsrail askerini esir aldıklarını bildirdi. Filistinliler Gazze Şifa Hastanesi önünde coşkulu sloganlar atıyor, kutlama yapıyorlar.

"İSRAİL YENİLGİYİ KABUL ETTİ"

Hamas sözcüsü yaptığı açıklamada, bir İsrail askerinin tutuklandığını açıkladı. Netanyahu'nun açıklamalarını da değerlendiren sözcü, "Bu açıklamalar gösteriyor ki, İsrail yenilgiyi kabul etti ve savaşacak gücü kalmadı" dedi.

Hamas sözcüsü Basri esir alınan İsrail askerinin adının Shaul Aron olduğunu açıkladı. Askerin künye numarası ise 6029045.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Filistin İsrail Gazze Hamas Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (11)

hakan ipek:

helal olsunnn filistinlilereeee 70 milyonluk 80 milyonluk musluman ulkelerin yapamadıklarını yapıolar f 16 lılarla mik 23 ve 28 lerle le ve som lar ve sukud fuzeleriyle yapamılamayanları yapıolar sapanlarlaa

35
3
yanıtYanıtla
CONİY:

Bu israil 1 kişiye karşı 1 milyon kişiyi öldürüyor

35
3
yanıtYanıtla
RAUF KEKLİKÇİ:

islam ALEMİNİN MORALİNİ BOZACAK TÜRDE PEK ÇOK YORUM YAPILIYOR .BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN MORALİNİ YÜKSEK TUTMASI LAZIM AYETİ KERİMEDE BUYURUYOR (YAHUDİLERİ VE HIRISTIYANLARI DOST EDİNMEYİNİZ SİZ ONLARIN DİNİNE GİRMEDİKÇE ONLARLA DOST OLAMAZSINIZ.)MÜSLÜMAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜPTE ONLARA GÜÇLÜ DEVLET DİYE İMRENEN LER BUNA DİKKAT ETSİN .KUREYŞ .PERS İMPARATORLUĞU ROMA BİZANS BUNLAR SÜPER GÜÇ DEĞİLMİYDİ O ZAMAN ŞARTLARI DAHA ZORDU .AZ BİR İNANAN TOPLULUK ONLARIN SANCAĞINI NASIL DÜŞÜRDÜ HİÇ MERAK ETMİYORMU İNSANLAR İSRAİLİNDE SANCAĞI DÜŞECEK ÇÜNKÜ ALLAHIN VE RESULÜNÜN VAADİDİR O VAADİNİ YERİNE GETİRİR VE SABREDENLERLEDİR

27
2
yanıtYanıtla
asd:

ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN KARDEŞLERİM

25
0
yanıtYanıtla
Beyaz Zenci:

Beyler İsrail aslında hiç. Amerika Korumasa bi halt değil. 50 bin askeri var bizim 700bin. Tank ve uçak sayısı bızım yarımız. Atom bombası var olayı ise tamamen yalan Dünyayı korkutmak kendilerini güçlü göstermek için söylenmiş. BM gitti ispatlayamadı. Nufusu desen 7 mılyon İstanbul un yarısı bile değil. o amerika olmasaydı. Katar Türkiye ve İran 1 günde Israili yakıp yıkar.

14
10
yanıtYanıtla
mallar ülkesinde yaşamakkatarinaosman@hotmail:

Risk mi oynuyoruz bende zar atayımmı ?

yanıt0
yanıt0
NE MUTLU TÜRK''ÜM DİYENE..:

helal sana sende taktik yapsan bu it gafurlara karşı koyacaksın

19
2
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

BU İSRAİLLERLE SAVAŞMAKA ESİR ALMAKALA ZARAR VERİLİRSE O ZAMAN İSRAİL GERİ ADIM ATABİLİR BAŞKADA ÇARE YOK FİLİSTİNLİ GAZZELİ ERKEKLER KAÇIYOR BAZEN AĞLIYOR BUNLAR ÇÖZÜM DEYİL SAVAŞMAK ÇÖZÜMDÜR

13
4
yanıtYanıtla
can:

utansın ıraklılar utansın suriyeliler utansın timsah gözyaşı döken iranlı ve arap devletleri yeyin birbirinizi sıkın brbirinize

11
5
yanıtYanıtla
Turan:

Allah İsraili yok etsin. Bebek katılı haydut bir devlettir İsrail. Filistinlilere soykırım yapıyor. Banası amerika ve diğer ülkeler soykırıma destek veriyor.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title