Haberler

Gazze'de Siviller Hedef Alınıyor

İHH Gazze Temsilcisi Kaya: "Gazze'de siviller hedef alınıyor.

ABDULLAH DOĞAN - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya, "Gazze'de siviller hedef alınıyor. Gazze'deki direniş grupları, İsrail'in tüm kentlerini vurabilecek füze sistemi geliştirdi. İslami Cihad, Hamas ve diğer gruplar bu silahlarla İsrail'e karşılık veriyor" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında aralarında çocukların da olduğu sivillerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazze'nin sabah saatlerini sakin geçirdiğini anlatan Kaya, İsrail saldırılarının genellikle akşam saatlerinde başladığını, operasyonlarda sivillerin hedef alındığını bildirdi.

Saldırılara Gazze'deki direnişçi grupların topyekun karşılık verdiğine dikkati çeken Kaya, "Gazze'de siviller hedef alınıyor. Gazze'deki direniş grupları, İsrail'in tüm kentlerini vurabilecek füze sistemi geliştirdi. İslami Cihad, Hamas ve diğer gruplar bu silahlarla İsrail'e karşılık veriyor. Bu saldırılarda İsrail, kayıplarına ilişkin resmi olarak açıklama yapmıyor" diye konuştu.

Ramazan ayında gerçekleştirilen saldırılar karşısında Gazze halkının maneviyatının yüksek olduğunu belirten Kaya, İsrail'e atılan her bir füzede Gazzelilerin tekbir getirdiğini ve morallerinin en üst seviyede olduğunu aktardı.

Kaya; Gazzelilerin, yaşanan saldırıların dünyadaki yansımalarını da yakından takip ettiklerini vurgulayarak, Türkiye'de düzenlenen protestolar ve Türk halkının Gazze'ye duyarlılığının Filistinlileri motive ettiğini dile getirdi.

İHH'nın yardımları aralıksız sürüyor

İHH'nın ramazan ayı boyunca Gazze'ye insani yardım yaptığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Saldırılar başlamadan önce yardım faaliyetlerimiz sürüyordu. Ramazan ayı boyunca 6 bin Gazzeli ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptık. Yaklaşık 4 bin aileye iftarda yemek veriyoruz. İHH, Gazze'ye 350 bin dolarlık ilaç, 250 bin dolarlık da gıda yardımı yaptı. Gazze Sağlık Bakanlığı'na da 25 bin avroluk ilaç yardımında bulunduk." - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kaya İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title