Haberler

Gazze'de "İsrailli Yetkililer Yargılansın" Gösterisi

Güncelleme:

Gazze'nin Refah kentinde gösteri yapan Filistinli kadınlar, İsrailli yöneticilerin "insanlık suçu işlediği" gerekçesiyle yargılanmasını istedi.

Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentinde Filistinli Kadın Komiteleri Birliğinin düzenlediği gösteride onlarca Filistinli kadın, "Güvenli bir yaşam istiyorum", "Bu durum ne zamana kadar sürecek?" ve "Yetkililer, kadın ıstırabına son vermeli" yazılı dövizlerle İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda, İsrailli yetkililerin "insanlık suçu işlediği" gerekçesiyle yargılanmasını talep etti.

AA muhabirine konuşan kadın eylemcilerin sözcüsü İbtisam el-Kefarane, "Uluslararası toplumundan İsrail'in, Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda, kadın ve çocuklara karşı işlediği katliamından dolayı yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Filistinli yetkililerden evsiz kalan kadınlar için sığınma evleri oluşturmasını isteyen Kefarane, Arap ülkelerine, Filistin'e destek vermenin yanı sıra İsrail'i boykot etmek ve onunla her türlü işbirliğini durdurmak için lobi oluşturmaları çağrısında bulundu.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title