Haberler

Gazze'de Eylem Planlayan Hücre Çökertildi

Hamas, Gazze Şeridi'ndeki emniyet birimlerinin "bazı Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit eden" bir hücrenin çökertildiğini duyurdu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet birimlerinden edindiğimiz bilgilere göre, Gazze Şeridi'nde kaos yaratma hedefi olan ve bazı Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit eden bir hücre çökertildi. Söz konusu hücrenin oluşturduğu tehlike konusunda Filistinli gruplarından bazıları bilgilendirildi." denildi.

Açıklamada, Hamas yöneticilerinden Salah el-Berdevil'in konuya ilişkin daha önce kullandığı ifadelerin teyit edildiği kaydedildi.

Berdevil, Hamas'a yakınlığıyla bilinen bir gazeteye, "Hamas, silahlı bir grubunun Fetih Merkez Komitesi Üyesi Tevfik et-Tayravi'nin talimatları doğrultusunda aralarında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bulunduğu Mısırlı yetkililere yönelik eylem planlarını deşifre etti." açıklamasını yapmıştı.

Fetih Hareketi Sözcüsü Usame el-Kavasimi ise söz konusu açıklamaları yalanlayarak, "Mısır ve Filistinli çocuklar bile bunlara inanmayacak. Bu tür açıklamaların, Mısır halkı ile olan ilişkilerimizde en ufak bir etkisi olmayacak. Hamas da artık Mısır'ın iç meselelerine müdahale etmekten vazgeçmeli." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hamas Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title