Haberler

Gazze'de "Ben Rakam Değilim" Sergisi

UNRWA Filistinli mültecilerin yaşadıkları zorlukları anlatan fotoğraf sergisi açtı.

Gazze'de Filistinli mültecilerin yaşadıkları zorlukları anlatan "Ben rakam değilim" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) her yıl düzenlediği sergi, bu yıl İsrail'in Gazze saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığınak olarak kullandığı, Gazze'deki Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde açıldı.

UNRWA Gazze Direktörü Robert Turner, burada yaptığı basın toplantısında, "Serginin İsrail'in son saldırısında evsizlerin sığınağı haline gelen bu merkezde açılması, Filistinlilerin birer rakam olmadığını gösteriyor" dedi.

Turner,"Bu fuar dünyaya son savaşta sayılan her bir rakamın arkasında hayalleri, umutları, beklentileri ve onurlu hayat talebi olan bir insan var" diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Filistin Temsilcisi John Gatt-Rutter, Filistinli sığınmacıların sadece Gazze değil, Suriye'de de tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bu sergi, bizi Filistinli mültecilerin hayatına götürüyor" dedi.

Rutter, fuarda düzenlenen yarışmada Suriye'deki Yermuk Mülteci Kampında yaşayan Nizar Said adındaki Filistinlinin çizdiği fotoğrafın birinci seçilmesine ilişkin ise "Bu fotoğraf Suriyeli ve Filistinli çocukların onurlu yaşam hakkına kavuşabilmesi için Suriye krizinin kısa sürede bitmesi gerektiğini hatırlatıyor" değerlendirmesinde bulundu. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Suriye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title