Haberler

    Gazze'de 12 Saatlik Ateşkes İlan Edildi

    Güncelleme:

    İslami Direniş Hareketi ( Hamas ), Filistinli direniş gruplarının, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki-Mun'un 12 saatlik "insani ateşkes" talebini kabul ettiğini açıkladı.

    Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistinli direniş grupları, BM Genel Sekreteri Ban'ın yerel saatle 08.00'de (GMT: 05.00) başlayacak, 12 saatlik insani ateşkes talebini kabul etti" dedi.

    NETANYAHU DA KABUL ETTİĞİNİ İLETTİ

    Öte yandan İsrail'in Haaretz gazetesinin bir diplomatik kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban'a 12 saatlik ateşkesi kabul ettiğini iletti.

    Haberde, ateşkesin Filistinli sivillerin yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanması, hastanelere ilaç gönderilmesi ve uluslararası yardım kuruluşlarının insani yardım sunması için kabul edildiği kaydedildi.

    FİLİSTİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, VATANDAŞLARI UYARDI

    Filistin İçişleri Bakanlığı "Tüm vatandaşların dikkatli olmalarını rica ediyoruz, saat sekizde başlayacak ateşkesi ihlâl etmemelerini talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

    GAZZE ÜZERİNDE UÇUŞA DEVAM

    Anadolu Ajansı'na göre, insani ateşkesi başlamasına rağmen, İsrail uçakları Gazze’nin hava sahasında çok yoğun bir şekilde uçmaya devam ediyor.

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Bak Ki-moon'un 12 saatlik ateşkes önerisinin ardından Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, 12 saatlik ateşkesi kabul ettiklerini açıklamıştı.

    Reuters haber ajansına konuşan İsrail askeri sözcüsü, ateşkes boyunca tünelleri aramaya devam edeceklerini ve olası saldırılara karşılık vereceklerini söyledi. İsrail daha önce ilan ettiği ateşkeslerin süresi bitmeden Gazze'ye saldırmıştı.

    TÜRKİYE VE KATAR'DAN ORTAK AÇIKLAMA

    Türkiye ve Katar, 12 saatlik ateşkesin kabul edilmesinden memnuniyet duyulduğunu açıkladı. Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed Atiyye, yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

    "Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları olarak, Gazze'de, insani amaçlarla 12 saat için yapılan ateşkes çağrısından memnuniyet duyuyoruz. Biz ayrıca bu çağrının Hamas tarafından hemen kabul edilmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Taraflar arasında müzakere edilmiş ve sürdürülebilir bir ateşkese ulaşılması için BM, ABD ve diğer uluslararası ortaklarımızla tüm gücümüzle çalışma yönündeki irademizi tekrar yineliyoruz”

    KAPSAMLI ATEŞKES İÇİN GÖZLER PARİS'TE

    Gazze’de 12 saatlik ateşkes ilanının ardından ABD, Türkiye ve Katar dışişleri bakanları, cumartesi günü Fransa’nın başkenti Paris’te kapsamlı ateşkesi görüşecek. Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere ve Avrupa Birliği temsilcileri de görüşmelerde yer alacak. Görüşmelere İsrail ve Hamas'tan temsilci katılmayacak.

    Al Jazeera muhabiri Ece Göksedef'e konuşan kaynaklar, Türkiye ve Katar’ın Filistin tarafı, özellikle de Hamas üzerinde etkili olduğunu, ABD’nin de İsrail ve Mısır üzerinde etkili olduğunu söyledi. Bu sebeple Doha'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Halit Bin Muhammed Atiyye, Hamas lideri Halit Meşal ile görüşürken, Kerry de Kahire’de Mısırlı ve İsrailli yetkililerle görüştü. Davutoğlu ile Kerry de sık sık telefonla görüştü.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Birleşmiş Milletler İsrail Hamas Gazze Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500

    Yorumlar (22)

    FERMANDAR56:

    israili türkiye ikna edecek tek güçtür..çünkü şen ve şer ortağıdır..her şeyde silah ve ticaret dahi onun için mecburen dinleyecektir ortaklar birbirini...ama bazende böyle göz boyamaları lazım olacak.olan 850 masum filistin 50 e yakın masum israil askerine oldu...

    4
    30
    yanıtYanıtla
    şahinertesisabah_-_yunus@hotmail.com:

    yazık ediyorsun senin türkiye düşmanlığınmı var devletimizi küçük düşürme

    yanıt0
    yanıt0
    can tek:

    Ateşkes sağlandı diyelim..Peki ya 850 İnsan katledildi..ne olacak ?? kim soracak bunun hesabını..Yanına mı kalacak tüm bunlar İsraili teröristinin..Allah tarafında kalmayacak biliyorum Elhamdulillah buna tüm kalbimle inanıyorum..Ama bişeyler yapılmalı artık..KAHROL İSRAİL..MAHVOL..YOK OL...

    20
    0
    yanıtYanıtla
    ...:

    TR haması durdursa bile İsrail sivil öldürmeye devam edecek... yani tek dertleri hamas füze atmasın, israil rahatça sivilleri öldürüp topraklarını genişletsin.. yahudi-arap toprak savaşına taraf olmamalıyız, arabulucu olmanın ötesine geçmemeliyiz.. Doğu Türkistanda ölenler için EY Çin diyemeyenler, Araplar için Ey İsrail diyor BOP eşbaşkanı.. yemeyin artık şu bop çunun showlarını..

    5
    9
    yanıtYanıtla
    doğrulu:

    iyi o zaman sohbette acıtasyon olacaktır..

    12
    0
    yanıtYanıtla
    Gülcan:

    Nişanlımıbugün Gazze için terk ettim. İsrail Gazze olaylarını konuşalım istedim bana ''bilmem ne etmişim gazzelileri, bize ne'' dedi, tiksindim terk ettim. Böyle heriften çocuk yapılmaz. Nişanı kalben beynen attım. Kimse beklemesin evlilik dedim aileme. Bitti ! Böyle bir adam müslüman olamaz, eş olamaz, baba olamaz

    5
    0
    yanıtYanıtla
    şahin:

    Zalimler İçin Yaşasın Cehennem

    5
    0
    yanıtYanıtla
    mucit:

    ateşkes olsa ne olacak İsrail alacağını aldı zaten ben 3 vatandşıma bin kişiyi ezerim yıkarım dedi tüm dünyaya orada can veren bebekler o masum çocuklar ne olacak unutulacak ve seneye veya sonraki sene yine aynı manzara yahu zaten bu filistin devlet olarak tanınmazsa zamanla zamanla yok olacak garipler onlara sadece ALLAH yardım edebilir bu Yahudi kafir devletinin elinden bu yaşadığımız Müslümanlıkla biz anacak kendimizi kurtarabilirsek ne mutlu bize İsrail devleti yer yüzünden kalmadan bu dünya huzur bulamaz sahi bu İngiliz kafirleri nerede hiç sesleri çıkmadı domuzların bunları Filistinlilerin başına bela ettiler allah kahretsin bu zalim devlet yöneticilerini

    4
    0
    yanıtYanıtla
    BAS:

    SAVASA HAZIRIZ;ISRAIL

    4
    0
    yanıtYanıtla
    serpil:

    neye yarar tesekkurmu edelim yani 12 saat ates kes olmasina,,hep ayni sey uzun sure ates kes hersey unutulcak olenler hersey,sonra yine yeni savas oluyormus gibi devam,bos bos konusmalar,ama buarada olenlerde unutuluyor,,,,bu isi kokten halledilmeli,,,,,,,

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title