Haberler

Gazprom Sözcüsü Kupriyanov Açıklaması

Güncelleme:

"Sağlanan anlaşma, önümüzdeki kış aylarında Avrupa'ya yönelik doğalgaz sevkiyatındaki olası kesintilerin önlenmesi için son derece önemli bir adım"

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, Rusya, Ukrayna ve AB arasındaki doğalgaz müzakerelerinde sağlanan anlaşmanın, kış aylarında Avrupa'ya yönelik doğalgaz sevkiyatındaki olası kesintilerin önlenmesi için son derece önemli bir adım olduğunu belirtti.

Kupriyanov, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sağlanan anlaşmanın kış aylarında Avrupa'ya yönelik doğalgaz sevkiyatındaki olası kesintilerin önlenmesi için son derece önemli bir adım olduğunu belirten Kupriyanov, Gazprom'un karşılıklı tavizlere dayalı bu anlaşmayı mümkün kılmak için büyük esneklik gösterdiğini ifade etti.

Kupriyanov, varılan uzlaşının aynı zamanda, imzalanan anlaşmalara riayet edilmesi ve ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gereğine ilişkin net bir mesaj verdiğinin altını çizdi. Kupriyanov, "Bunun AB, Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz ilişkilerinde, risklerin eşit olarak paylaşılmasına, sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerin gözetilmesine dayalı, yeni ve daha yapıcı bir devrin başlangıcı olacağını umuyoruz" ifadesini kullandı.

Kupriyanov, Gazprom'un Avrupa için güvenilir bir doğalgaz tedarikçisi olduğunu ve gelecekte de bunun böyle devam edeceğini belirtti.

AB'nin arabuluculuğu ile sürdürülen doğalgaz müzakerelerinde, Rusya ve Ukrayna dün anlaşma sağlamıştı. Moskova yönetimi, 3,1 milyar dolarlık gaz faturasını ödemeyen Ukrayna'ya aylardır askıda tuttuğu gaz satışını tekrar başlatacak. Rusya ve Ukrayna enerji bakanlarıyla AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Öttinger'in ve Gazprom ile Naftogaz yöneticilerinin imzaladıkları iki ayrı anlaşma mart sonuna kadarki süreyi kapsıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Sergey Kupriyanov Ukrayna Gazprom Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title