Haberler

Gazprom Türkiye'ye Yaptığı 'Özel' İndirimi İptal Etti

Güncelleme:

Rus enerji devi Gazprom, Türkiye'de özel sektörde bulunan doğalgaz şirketlerine uyguladığı indirime son verme kararı aldı.

TÜRKİYE'YE YAPTIĞI YÜZDE 10.25('LİK İNDİRİMİ İPTAL ETTİ

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yıllık 10 milyar metreküplük gaz ithalatı yapan özel sektördeki 6 şirket, 1 Ocak 2015'ten bu yana uygulanan yüzde 10,25'lik indirimden daha fazla faydalanamayacak.

KRİZ BİTERSE İNDİRİM GERİ GELİR

Gazprom ile özel şirket yetkililerinin geçen haftalarda bir araya geldiğini ve bu kararın verildiğini belirten yetkililer, iki ülke arasındaki krizin sona ermesiyle indirimin tekrar gündeme gelebileceğini ifade ettiler.

ARADAKİ ÖZEL ŞİRKETLEK KİM?

Özel sektör tedarikçileri Bosphorus Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji Rusya ile 2013'te yapılan anlaşma doğrultusunda yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor. Geriye kalan miktar da spot LNG olarak Ege Gaz şirketi ve boru hatlarından BOTAŞ tarafından satın alınıyor.

TÜRKİYE'NİN RUSYA'DAN ALDIĞI DOĞALGAZ MİKTARI

Türkiye'de 2014 yılında toplam doğalgaz tüketimi 48 milyar metreküp civarında gerçekleşti. Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) geçen yıl için 51 milyar metreküp öngörülen toplam doğalgaz tüketimi tahminini 47,8 milyar metreküpe revize etmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Gazprom Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (193)

Kürt:

Putini seviyorum.

16
45
yanıtYanıtla
DOĞU BATI:

Sizin gibi zihniyeti bozuk pörsümüş beyinliler, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, yamuk yapan her kefereyi sever. . Onların yalakası olmak zaten size yakışır. Başka birşey beklemiyoruz. Eninde sonunda Allah (c. c) olanlar kazanacaktır. Allah (c. c) bizimle, keder yok!

yanıt19
yanıt6
Adile:

Sükredelim soguklarda gazi kesmediklerine halkimiza Putin kötülük yapmadi bizimkiler gibi adami sirtindan vurmadi bunada sükür.

14
41
yanıtYanıtla
AYSEGUL:

ERDOGAN VE AKP LILER KOYUNLAR SIZDEN BIR PALVRA DAHA BEKLIYOR, ULKE YONETIMI KOYUN OTLATMAYA BENZEMEZ EY DIKTE SISTEMIN DIKTE PALVRACILARI, HIRSIZLARI, VATAN HAINLERI

13
28
yanıtYanıtla
RTE.:

Çok vatan hayini var gidin putin e uşaklık yapın.

34
7
yanıtYanıtla
IYI OLMUS:

COK IYI OLMUS BÖEYLE KAFAYA BÖYLE TIRAS

yanıt4
yanıt4
liceli21:

putinin gücünü göreceksiniz sizin gücünüz ancak silahsız kürtlere yetiyor

10
30
yanıtYanıtla
silahsız mı:

silahsız mı, , bu kadar şehit verdik hepsini kurşuna dizdiniz, bomba var, mayın var, roket atar var, kanas var, sokaklarda doğuda silahlı teröristler kurşun sıkıyorlar, asker-polis silahınız yoksa nasıl ölüyor

yanıt9
yanıt2
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

SEN RUSYAY GİT. HABGİ KÜRDE DEVLET HAİN DEYİP ÖLDÜRMÜŞ?SEN DEVLETE SİLAH SIKARSAN NE BEKLIYORDUN. SENDE BİR VATAN HAİNİSN DEMEKKİ SATILMIŞ TAŞERÖNLER

yanıt7
yanıt0
Nice liceye:

Ulan hıyar..bu toplumda en fazla silahlanan topluluk kim siz hainler..

yanıt3
yanıt0
Tüm 193 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title