Haberler

Gazipaşa Ortaokulu Matematik Olimpiyatı Düzenledi

Aydın’da ilk defa bir devlet okulu olan Gazipaşa Ortaokulu tarafından 7. Sınıf öğrencilerine yönelik Matematik Olimpiyatı düzenlendi.

Aydın'da ilk defa bir devlet okulu olan Gazipaşa Ortaokulu tarafından 7. Sınıf öğrencilerine yönelik Matematik Olimpiyatı düzenlendi.

Efeler Gazipaşa Ortaokulunda 7. Sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Matematik Olimpiyatı, 250 öğrencinin katılımlarıyla 2 oturumda gerçekleştirildi. Sınavda başarılı olan öğrenciler düzenlenecek olan törenle plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Yapılan Matematik Olimpiyatı ile öğrencilerin matematik alanında çalışmalar yapmak üzere bilgilendirmek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda erken yaşlardan itibaren gelişmelerini desteklemek ve katkı sağlamak olduğunu belirten Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Nadir Çoşkun, "Aydın'da devlet ortaokulları arasında örnek olacak ilk Matematik Olimpiyat yaptık. Bu sınavı düzenlememizde ki asıl amaç matematiği sevdirmek, matematik dersine olan korkuları aşmak, matematiğin zor bir ders görünümünden çıkarmak, öğrencilerimizin erken yaşlardan itibaren gelişmelerini desteklemek ve katkı sağlamaktır.Bunun için Efeler ilçesinde 7. Sınıf öğrencilerine yönelik Matematik Olimpiyatını düzenledik. TEOG düzeyinde iki oturumdan oluşan sınava toplamda 250 öğrenci girmiş bulunuyor. Şuan belirli bir kısıma hitap etsede, ilerleyen dönemlerde tüm il genelinde bunu yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda yapılan ilk sınavın başarılarını yakın zamanda göreceğiz. Okul olarak katılımlardan dolayı öğrencilerimize ve okul yönetimlerine teşekkür ediyoruz. İlerleyen dönemler de ise başarılı öğrencilerimize düzenlenen törenle plaket ve çeşitli ödünlerimizle ödüllendireceğiz" dedi.

Matematik Olimpiyat Komisyonunda Okul Müdür Nadir Coşkun, Müdür Yardımcısı; Mehmet Akbulut, Turgay Atılgan, Engin Dindar, Matematik Öğretmeni; Gamze Yaşar, Cihan Eviz, Nusret Nacak, Hale Akbay ve Kübra Çakmak yer aldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazipaşa Aydın Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title