Haberler

Gazipaşa'da Asfaltlama Çalışmaları

Gazipaşa Belediyesi, asfalt çalışmalarına başladı.

Gazipaşa Belediyesi, asfalt çalışmalarına başladı.

Kahyalar Mahallesi'nde 3,5 kilometrelik yolda başlanan çalışmayı inceleyen Belediye Başkanı Adil Çelik, bu yıl sonuna kadar hava şartları elverdiği takdirde 70 kilometrenin üzerinde asfalt dökmeyi hedeflediklerini belirtti.

Malzeme ve araçlarının geç gelmesi nedeniyle yol çalışmalarında biraz geç kaldıklarını ifade eden Çelik, "Parasını ödememize rağmen halen gelmeyen araçlarımız var. Halkımızın ayağını toza ve çamura değdirmemeye kararlıyız. Ara yollarda belki asfaltsız yer olabilir ancak ana arterlerin tamamına asfaltlayacağız" dedi.

Gazipaşa'nın en ücra köşesinde dahi çalışma yaptıklarını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

" Gazipaşa'mız şantiyeye döndü. 8-10 noktada çalışıyoruz. 30-40 yıldır yapılmayan çalışmaları yapıyoruz. Okullarımızda çalışma başlattık. Tüm okulların bahçelerini eğitim öğretim yılına kadar bitireceğiz. Tüm mahalle ve kırsalda çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşımız biraz daha sabırlı olursa asfaltsız yer kalmayacak. Bizim dökeceğimiz asfaltın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi de yaklaşık 100 kilometre asfaltlama yapacak. Büyükşehir Belediyesi ile hava şartları el verdiği takdirde 150 kilometreyi geçmeyi hedefliyoruz."

Çelik, Gazipaşa Belediyesini istediği zaman, istediği yere asfalt dökecek duruma getirdiklerini dile getirerek, dışarıya bağımlılıklarının gün geçtikçe azaldığını kaydetti.

Kendi araç ve gereçlerine sahip bir belediyeye adım adım yaklaştıklarına dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Gazipaşa Belediyesini bu çıkmazdan kurtardık. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Halkımız bunu da görmeye başladı. 2019 yılı Mart ayına kadar insanlarımızın ayağını toza ve çamura değdirmemeye kararlıyız. Ana arterlerin hepsini parke ve asfalt yapacağız. 10-15 yılda yapılanların 3-4 kat fazlasını yapacağız. Gelecek yıl daha da artarak asfalt dökmeye devam edeceğiz. Hiç aralık vermeyeceğiz. Verdiğimiz sözleri hiç unutmadık. 2004 yılında bir söz verip yapmayıp, 2009 yılında bir kez daha söz verenlerden olmayacağız. Verdiğim sözlerin hepsi çekmecemde duruyor. Bunların hepsini Allah'ın izniyle yapacağız. Bize halkımızın güvenmesini, sabretmesini ve dua etmesini istiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Adil Çelik Gazipaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title