Haberler

Gazipaşa Belediyesi'ne Yönelik İhaleye Fesat Karıştırma Operasyonu

Gazipaşa Belediyesi'ne düzenlenen "İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu" operasyonu kapsamında 11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in de arasında bulunduğu 15 kişi beraat etti.

Gazipaşa Belediyesi'ne düzenlenen "İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu" operasyonu kapsamında 11 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in de arasında bulunduğu 15 kişi beraat etti.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Taşlı, Rıfat Sönmez, Fen İşleri Müdürü Ersan Erkovan, emekli memur Cavit Yurdaer, Özel Kalem Müdürü Mukadder Çelik, Fen İşleri Şubesi çalışanı Oğuzhan Sönmez, müteahhit Bedri Güven, müteahhit sekreteri Dilek Yılmaz, Gazi Mahallesi Muhtarı ve Müteahhit Şerafettin Lordoğlu, inşaat mühendisi Oğuzhan Oğuz, müteahhit firma çalışanı Meral Önen, Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Erdoğan, müteahhit Hüseyin Şengöz ve iş adamı Metin Büyüknacar hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren Metin Büyüknacar, sadece bir yıl süren ilaç ihalesini yaklaşık 100 bin lira bir bedelle aldığını, bu iş karşılığında bir menfaat talep etmediğini savundu. Bunun dışında belediyenin hiç bir ihalesine girmediğini belirten Büyüknacar, suçlamaları kabul etmedi.

Büyüknacar'ın ifadesinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, sanıklara yönelik suç unsuruna rastlanmadığına karar verdi. Belediye Başkanı Özgenç'in de arasında bulunduğu 15 kişi beraat etti.

-"Suçsuzluğumuza inanıyorduk"-

Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yargılanan herkesin beraat etmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. "Suçsuzluğumuza inanıyorduk" diyen Özgenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sevinçli olduğumu da söyleyemem. Sonuçta 1,5 yıldır basında alışkın olmadığımız ihaleye fesat, rüşvet gibi ağır, toplumda insanları itibarsızlaştıran durumlarla karşılaştık. Bunları hak etmemiştik. O yüzden beraat sevincini yüzümde göremezsiniz. Yaşanan süreçte aileler de zarar gördü. Herşeyin bir bedeli var. Meclis üyeleriyle ilgili bir suçlama düşünmüyorum ama benimle ilgili, jandarma teknik ekiple ilgili hukuki çalışmalar yapacağım. Hiçbir suç unsuru olmayan 203 sayfalık rapor tutan teknik ekiple ilgili hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım. Bu teknik ekibin başındaki kişiyi önümüzdeki günlerde size açıklayacağım."

-Olayın geçmişi-

Gazipaşa Belediyesi'nde 5 Temmuz 2011'de "İhaleye fesat karıştırma ve ihale yolsuzluğu" iddialarıyla arama yapılmış, aralarında Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, iki yardımcısı, bazı belediye çalışanları ve firma sahiplerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Mustafa Kurt / Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Cem Burak Özgenç Büyüknacar Gazipaşa Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title