Haberler

Gaziosmanpaşalılar İftarda Bir Araya Geldi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından dev iftar organizasyonu 4 bin kişiyi bir araya getirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından dev iftar organizasyonu 4 bin kişiyi bir araya getirdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi'nde dev iftar organizasyonu düzenlendi. Yaklaşık 4 bin Gaziosmanpaşalı vatandaşın katıldığı iftar organizasyonunda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta iftar alanına gelerek vatandaşların masalarını gezdi. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Başkan Usta, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Her şeyin düşünüldüğü iftar programında çocuklar için de iftar vakti öncesi animatörler tarafından gösteri düzenlendi. Hem eğitici hem de eğlendirici gösterilerle çocuklar Ramazan ayına ilişkin önemli bilgiler öğrendi. Ezan vaktinin yaklaşmasıyla birlikte Başkan Usta, vatandaşların masasına oturarak iftar vaktini bekledi. İftar vaktinin gelmesinin ardından dua eden Başkan Usta ve vatandaşlar oruçlarını açtı.

Vatandaşlarla birlikte iftar açmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Böylesine güzel bir toplulukla güzel dostlarla, hemşerilerimizle bizleri bir arada bulunduran cenabı hakka şükrediyorum. Ramazanın bu güzelliğini birlikte yaşama nasibini bize verdiği için cenabı hakka şükürler olsun diyorum. Çünkü Ramazan denildiği zaman hep oruç tutmak, ibadet yapmak akla gelir. Hatta büyüklerimiz Ramazanı hep ibadet yapma ayı olarak bize anlatırlar ama bu toplulukla bu muhteşem kalabalıkla gördük ki Ramazanı Şerif sadece ibadet ayı değil, sadece oruç tutma ayı değil, sadece iftar ayı değil. Ramazan ayının içerisinde güzelliği, huzuru, muhabbeti dostluğu, dargınlıkların gittiği küskünlerin barıştığını ve her şeyden önemlisi paylaşmanın zirveye çıktığını görüyoruz. Tanımadığımız insanlarla ve daha da önemlisi komşularımızla, çocuklarımızla, büyüklerimizle aynı sofrada, aynı mekanda bir güzel topluluk oluşturduk ki aslında Ramazanın güzelliği de burada yatıyor. Ondan daha önemlisi ise Ramazan kültürünün gelişmesine, Ramazan ruhunun sokaklara mahallemize kadar yayılmasına vesile oluyorsunuz. Bu anlamda çok önemli bir sorumluluğu yerine getirmiş oluyorsunuz. Bir diğeri ise çocuklarımızın bu güzel toplulukla bir arada olması Ramazan sofrasında onların bu güzelliği yaşamış olması kuşkusuz gelecek nesillere bu geleneği taşımasında çok önemli bir etken oluyor. bu anlamda bu sofranın en önemli etkeni ise çocuklarımızla birlikte bu muhteşem bu güzel muhteşem topluluğu bir arada bulundurmak. Onlarla bu iftar geleneğini gelecek nesillere taşımak oluyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hürriyet Mahallesi Hasan Tahsin Usta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title