Haberler

Gaziosmanpaşalı Öğrenciler 7,4 Şiddetindeki Depremi Yaşadı

Gaziosmanpaşalı öğrenciler 7,4 şiddetindeki depremi yaşadı Deprem Tırı Gaziosmanpaşa'daİSTANBUL - Deprem Haftası'nda deprem bilincini artırmak için Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe meydanına deprem simülasyon tırı yerleştirdi.

Gaziosmanpaşalı öğrenciler 7,4 şiddetindeki depremi yaşadı

Deprem Tırı Gaziosmanpaşa'da

İSTANBUL - Deprem Haftası'nda deprem bilincini artırmak için Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe meydanına deprem simülasyon tırı yerleştirdi. 7,4 şiddetinde deprem etkisi hissettiren tırda öğrenciler depremi aktif olarak yaşadı.

Deprem gerçeğinin yaşandığı Türkiye'de kurumlar, afet zararlarının en aza indirilmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe meydanına "Deprem Simülasyon Tırı" yerleştirildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikle öğrenciler ve vatandaşlar 7,4 şiddetindeki bir deprem anında yaşananları deneyimleyerek depreme ilişkin faydalı bilgiler edindi.

"Bizim için hazırlık oldu"

Simülasyon tırında deprem anını bire bir yaşayan öğrenciler, eğitmenler eşliğinde neler yapılacağını da öğrenmiş oldu. Simülasyon sonrası yaşadıklarını anlatan öğrenciler de ilk kez büyük ölçekli bir depremi yaşadıklarını ifade etti. Depremden bir hayli korktuklarını da belirten öğrencilerden Enes Anıl Karaman, "Baya korktuk, zaten haberlerde de söylüyor 7 şiddetinin üzerinde bir deprem olacağını. Bizim için de buna hazırlık oldu." dedi.

"Deprem gerçeğini aşılamak istiyoruz"

Deprem Haftası etkinliğine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Öğrencilerle bir süre deprem hakkında sohbet eden Başkan Usta ardından belediye olarak olası bir depreme karşı yapılan hazırlıkları basın mensuplarıyla paylaştı. Deprem eğitimi alan herkese deprem çantasını hediye ettiklerini belirten Usta deprem konulu eğitimlere de ağırlık verdiklerini ifade etti. Uygulamalı eğitimlerin daha çok akılda kaldığını kaydeden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Usta, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Bu hafta Deprem Haftası. Eğitimini geçen sene anlattık. Eğitim unutuluyor. O anda güzel bir etki bırakıyor sonradan kenara atılıyor. İstedik ki daha fazla zihinde yer yapsın, depremle yaşama gerçeğini öğrensinler, ailesiyle de bunu paylaşsın. Bu deprem gerçeğini anlatırken görsel olarak tiyatrolarla, çocukların etkinlikleriyle ve simülasyonlarla bunu zihinlere kazıyalım dedik. Bugün burada Kandilli Rasathanesi'nin bize tahsis ettiği deprem tırı ile deprem gerçeğini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz, onlarla bu gerçeği paylaşmak istiyoruz."

2016 yılında günde 36 deprem meydana geldi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş ise 2016 yılındaki deprem grafiği hakkında açıklamalar yaptı.2016 yılında günde ortalama 36 depremin olduğunu kaydeden Güneş, "Haftada yaklaşık 2 tane 4 şiddetinin üzerinde, 26 günde bir tane 5 şiddetinin üzerinde, yaklaşık 1 yılda bir 6 şiddetinde deprem, 7 yılda da bir tane 7'lik deprem oluyor ülkemizde" dedi.

(SA-EY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deprem Araştırma Enstitüsü Gaziosmanpaşa Belediyesi Kandilli Rasathanesi Deprem Haftası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title