Haberler

Gaziosmanpaşalı 3 Bin Anne Sabah Kahvaltısında Buluştu

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Anneler Günü" etkinliğinde yaklaşık 3 bin anne ve çocukları sabah kahvaltısından bir araya geldi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan Anneler Günü'ne bir gün kala Gaziosmanpaşa Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza attı. Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı'nda düzenlenen programda Gaziosmanpaşa'da yaşayan yaklaşık 3 bin anne sabah kahvaltısında bir araya geldi. Annelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın yanı sıra Gaziosmanpaşalı yaklaşık 3 bin anne katıldı. Annelere yönelik düzenlenen etkinlik Hanımeli Fasıl Grubu'nun fasıl dinletisiyle başladı. Etkinlik kapsamında Gaziosmanpaşalı anneler bir yandan kahvaltı yaparken bir yandan da, tanışma fırsatı buldu. Kahvaltının ardından Gaziosmanpaşa Kadın Koordinasyon Merkezlerinde başarı gösteren kadınlara sertifika verildi.

"ALLAH KİMSEYİ ANASIZ, ANA ŞEFKATSİZ, ANA VATANSIZ BIRAKMASIN"

Kahvaltı programında yaptığı açıklamada annelerin hayatımızdaki yeri ve önemine değinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "İnsanın hayatında hep önemli anlar vardır, fakat hiçbirinin anne kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü insanın çocukluktan ölünceye kadar her anında anne kelimesi geçer. İnsan konuşmaya başladığı zaman ana dilini öğrenir. Büyümeye başladığında ana kuzusu olur. Askere gideceği zaman kınalı kuzu olur. Hayat boyu ananın sevgisini, şefkatini, merhametini büyüsek, baba olsak da, dede olsak da aslında unutamayız. Çünkü onlar hayatımızın en önemli yerlerini doldururlar. Onlarda geçmiş medeniyetimizin esintileri, kalıntıları var. Onların hayatımızın her yerinde, her anında korumak zorundayız. Annelerimizin kıymetini bilelim. Onların ellerin değil ayaklarını öpelim. Onları hayatın her anında mutlaka kalbimizin bir köşesinde yer edelim. Annesi olmayanlara sürekli dua ve rahmet gönderelim temennisinde bulunuyorum. Allah kimseyi anasız, ana şefkatsiz, ana vatansız, bırakmasın. Hepimiz anaların bize verdiği değeri hayatımız boyunca muhafaza edelim" dedi.

"BUGÜN YAKLAŞIK 3 BİN ANNEYLE BİRLİKTEYİZ"

Bugün bir araya geldiğimiz annelere kurslar vererek onların maharetlerini topluma yansıtmak istiyoruz diyen Başkan Usta, "Bugün yaklaşık 3 bin anneyle birlikteyiz. Bu annelere kurs veriyoruz. Onlar ürettikleri ürünleri yaklaşık beş kursumuzda ve iki satış ofisimizde yeni bir ürün haline getiriyorlar. Onların 500 tanesine de aynı zamanda istihdam sağlıyoruz. Buradaki amacımız onların bu güne kadar ki ortaya çıkaramadıkları yeteneklerini, enerjilerini ve toplumla olan entegrasyonunu güçlendirmek, geliştirmek, anne şefkatinin ötesinde onların meziyetlerini de aynı zamanda çocuklarına öğretmek ve örnek olmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE GAZİOSMANPAŞALI ANNELERDEN YOĞUN İLGİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe anneler yoğun ilgi gösterdi. Program alanına gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, masaları tek tek gezerek kadınların anneler gününü kutladı. Anneler günü kapsamında bir araya gelen anneler çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Etkinliğe çocuklarıyla beraber katılan Fatma Yıldız, "Başta cumhurbaşkanımızdan sonrada bu etkinliği yapanlardan Allah razı olsun. Zeval getirmesin. Gerçekten bugün anneler günü ve çok güzel bir gün.4 ay önce annemi kaybettim. Böyle bir gün çok kötü oldu benim için. Böyle bir gün düzenlendiği için herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel kahvaltılıklar dağıttılar. Bu etkinlikten çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Röportaj sırasında duygulanan Ayşe Bektaş ise, "Herkese teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Sağlıklı günler diliyorum. Annem olmadığı için çok üzgünüm. Buruk geçiyor. Evlatlarım olduğu içinde çok mutluyum. Allah razı olsun" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Hasan Tahsin Usta Anneler Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title