Haberler

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "İnşallah yıl sonuna kadar Türk kök ihalesi yapılacak ve Türkiye'de 10 ayrı bölgede kemik iliği vericilerinin tespitlerini almaya başlayacağız" "Kemik iliği ba...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah yıl sonuna kadar Türk kök ihalesi yapılacak ve Türkiye'de 10 ayrı bölgede kemik iliği vericilerinin tespitlerini almaya başlayacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sağlıkta bugün gelinen noktayı herkesin bildiğini söyledi.

Bundan 11 yıl önce rüyalarda görülse inanılamayacak zenginlikleri bugün 75 milyon ülke insanına sunduklarını belirten Müezzinoğlu, "Acil hizmetlerinde, yoğun bakımlarda, ilaca ulaşmada, ameliyatlarda, evde bakımlarda artık sağlığın her noktasında 75 milyonumuza hakkaniyetli ulaşımın her türlü yolunu açtık ve her türlü engeli ortadan kaldırdık" dedi.

Müezzinoğlu, bugün sağlık alanında Amerika'da, Avrupa'da ne varsa Türkiye'de de onun olması gerektiğini dile getirerek, "Olacak noktasına geldiysek, tabii ki başta Başbakanımızın bu anlamdaki duyarlılığına borçluyuz" diye konuştu.

11 yıllık süre içinde bu anlamda kat edilen önemli mesafelere, önümüzdeki dönemde yenilerini ilave edeceklerini kaydeden Müezzinoğlu, artık 14 şehirde 24 bin yatak kapasiteli, yaklaşık 18 milyar liralık yatırımla yapılacak 15 şehir hastanesi için bir defada imza atabilen bir Türkiye olduğunu kaydetti.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin bu hastane kompleksleriyle sadece 75 milyon nüfusa hizmet etmeyeceğini, yakın coğrafyasında bulunan 1 milyarlık nüfusa sağlık turizmi ile hizmet verecek bir ülke haline geleceğini söyledi.

"Yıl sonuna kadar Türk kök ihalesi yapılacak"

Bugün sağlık alanında artık insanların sıra beklemediğini, acil hizmetlerinden daha iyi hizmet alınmasının konuşulduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bugün artık Türkiye'de son 15 gündür neyi konuşuyoruz? Ege Üniversitesi'nde lösemi tedavisi gören Melis Akbaş kızımızı konuşuyoruz. Dünyada 22 milyon ilik vericisi arasında yaptığımız taramada henüz evladımızı kurtaracak ilik vericisini bulamadık. Ülkemizdeki tıkanıklığı nasıl aşarız diye düşünüyoruz ve bunun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar Türk kök ihalesi yapılacak ve Türkiye'de 10 ayrı bölgede kemik iliği vericilerinin tespitlerini almaya başlayacağız. Kemik iliği bankasında yine Türkiye önümüzdeki 3-4 yıl içinde dünya ülkelerinin standardını yakalamış, yani 22 milyonluk rakamın içinde 50 binle değil, tam aksine 500 binli vericilerle devreye girmiş olacak. Türk Kızılayı ile hazırlanmış protokolle de artık Kızılay'a kan veren her vatandaşamıza, 'Kemik iliği vericisi olmak ister misin?' sorusunu soracağız. Verici olmak isteyen her vatandaşımızdan örnek alacağız ve örneklerin Türk kök bankamızda analizlerini yapacağız."

Müezzinoğlu, son günlerde tıkandıkları diğer bir meselenin de İstanbul Üniversitesi Kan Merkezi'nden alınan kan numunelerinin işlenememesi nedeniyle yaşanan sıkıntı olduğunu kaydederek, "İstanbul Üniversitesi Rektörü ile görüştüm. Ödenek sorunundan bahsetti. Pazartesi günü itibariyle kendisine 100 bin lira yani eski parayla 100 milyar, tüm birikmiş kanların tahlilini yapacak ödeneği kendisine göndermiş olacağız" şeklinde konuştu.

Artık hiçbir vatandaşın, "Şu nedenle şu yok da ben o nedenle mağdurum, o nedenle sağlık hizmeti alamıyorum" demesine izin vermeyeceklerini anlatan Müezzinoğlu, kanser hastalarının artık dünyanın neresinde hangi ilaç varsa o ilaca ulaşabileceklerini ve bunun önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını aktardı.

Müezzinoğlu, artık bundan sonraki süreçte 75 milyonun sağlığında geleceğe umutla, güvenle bakmak adına toplumsal bir seferberliği de el birliğiyle milletçe yapmak gerektiğini vurgulayarak, organ bağışında, kan bağışında, numune örnek vermede, ilik vermede daha çok önde olunması gerektiğini kaydetti.

"Bugün başımızda olmayan dert, yarın hepimizin başında olabilir" diyen Müezzinoğlu, her an sağlığın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Müezzinoğlu, bu amaçla 4 Kasım'da organ bağışı ile ilgili bir kampanya başlatacaklarını ifade ederek, artık organ bağışında, kemik iliği bağışında en iyi hastane koşullarının vatandaşların hizmetinde olacağını belirtti.

Bugün üçte bir oranında obez bir toplum olma yolunda gidildiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Yüzde 31'imiz kilolu ve obez grubunda. Bu kronik hastalıklar anlamında, diyabette, hipertansiyonda, kalp hastalıklarında ve romatizmal hastalıklarda sağlıklıyken gerekeni yapmalıyız ki, yarın obür gün doktora ve ilaca olan ihtiyacımız daha az olsun" dedi.

Diğer konuşmalar

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da her kamu hizmetinin değerli olduğunu ancak sağlık alanında yapılan hizmetlerin daha büyük önem taşıdığını söyledi.

İstanbul'da yılda 45 milyonu normal, 11.5 milyonu acil olmak üzere 56.5 milyon kişiye poliklinik hizmeti verdiklerini anlatan Mutlu, sağlığın her şeyin başı olduğunu ve açılan her yeni hastaneyle verilen hizmetin artacağını dile getirdi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu da Gaziosmanpaşa'da açılan bu hastane ile bölgenin bu alandaki eksikliğinin giderileceğini belirtti.

Törende konuşmaların ardından kurdele kesilerek hastanenin açılışı gerçekleştirildi. Bakan Müezzinoğlu, açılışın ardından hastaneyi gezerek bilgi aldı.

Bu arada Müezzinoğlu, hastane açılışına gelirken konvoyunda meydana gelen kazada hafif yaralanan Sağlık Bakanlığı personeli Ferhat Tokmak'ı tedavi gördüğü acil serviste ziyaret etti.

Öte yandan, hastane açılışına katılacağı ve ayrıca CeBIT Bilişim Fuarı'ndaki AK Parti standını ziyaret edeceği bildirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, programındaki değişiklik nedeniyle bu etkinlikleri gerçekleştiremedi.

Hastane

Yeni hizmete açılan Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 24 bin 826 metrekare arsa alanı üzerinde, 61 bin 607 metrekare kapalı alandan oluşuyor.

Hastane; 300 yatak, 100 poliklinik odası, 36 yoğun bakım yatağı ve 6 ameliyathanesi ile hizmet verecek.

Bir veya iki kişilik odalarda hastalara modern hizmet sunacak hastanede ayrıca odalarda banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve refakatçi koltuğu bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Müezzinoğlu Gaziosmanpaşa Türkiye Taksim Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title