Haberler

Gaziosmanpaşa'dan Halep'e 'Sevgi Yumağı'

İstanbul Gaziosmanpaşalı kadınlar, soğuk kış şartlarında Halep’te yaşanan drama seyirci kalmayarak yardım elini uzatıyor.

İstanbul Gaziosmanpaşalı kadınlar, soğuk kış şartlarında Halep'te yaşanan drama seyirci kalmayarak yardım elini uzatıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi kursiyerleri Halepli çocuklar ve aileleri için şal, şapka, yelek ve patik örüyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, Halepli çocuklar ve ailelerin soğuk kış şartlarından korunması amacıyla çok önemli bir kampanya gerçekleştiriyor. 'Sevgi Yumağı' adı verilen kampanyayla yaklaşık 4 bin kursiyer kendi elleriyle şal, şapka, yelek ve patik örerek Halepli mültecilere destek oluyor. Kursiyerler kendi imkanlarıyla aldıkları ya da sponsor firma tarafından bağışlanan örgü ipleriyle Halepli çocuklar ve ailelerine el emeği göz nuru şal, şapka, yelek, kazak, patik ve atkı gibi ürünler yapıyor. Kampanyaya Gaziosmanpaşlı evhanımları da, evlerinde ördükleri ürünlerle destek veriyor.

Halep'teki çocuklar üşümesin diye örgü ördüklerini belirten kursiyerlerden Aysel Horoz, "Halep'teki çocuklarımız üşümesin diye şal, kaşkol, bere örüyoruz. Bir an önce de bu savaşın bitmesini istiyoruz. Allah yavrularımızı korusun. Elimizden geldiği kadar, küçük de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Çocukların Halep'teki savaşta çok zarar gördüğünü belirten Demet Karakaşoğlu ise, "Ben de bir anne olarak Halepli çocuklar üşümesinler diye şapka, atkı örüyorum. Ama çocuklarımız savaşta kesinlikle çok zarar görüyor. Onları kanlar içinde görünce çok üzülüyoruz. Bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi eğitimcilerinden Esin Kırdar da, Halep'te yaşananlara sessiz kalmadıklarını ifade ederek, "Kadın Koordinasyon Merkezimizdeki tüm kursiyerlerimizle birlikte tüm işlerimizi bir kenara bırakarak, Halep'teki yaşanan olaya biz de sessiz kalmak istemedik. En azından onların ısınmasını sağlayarak, destek olmak istedik" ifadelerini kullandı.

15 gün boyunca sürecek kampanya tamamlandığında biten ürünler toplu bir şekilde Halepli mültecilerin bulunduğu kamplara gönderilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziosmanpaşa Belediyesi İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title