Haberler

Gaziosmanpaşa'daki Polise Silahlı Saldırı Davasında Karar

Gaziosmanpaşa'da, polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin davada kararını açıklayan mahkeme, sanık Sultan Işıklı'yı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Gaziosmanpaşa'da, polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin davada kararını açıklayan mahkeme, sanık Sultan Işıklı'yı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sultan Işıklı, avukatları ve ailesi katıldı.

Bu sırada, duruşma salonuna alınmayan diğer izleyicilerle görevliler arasında tartışma yaşandı. Salona alınmayan grup, koridorda slogan atarak kararı protesto edince, mahkeme salonu önünde bekleyen polisler, gruptan 6 kişiyi gözaltına aldı. Gerginliğin ardından duruşmaya devam edildi.

Duruşmada son savunmasını yapan Sultan Işıklı, mahkemeden adalet beklemediğini söyledi. Avukatların da savunmalarının ardından, mahkeme heyeti dosyayı karara bağlamak üzere ara verdi.

Aranın ardından davaya ilişkin kararını açıklayan heyet, Sultan Işıklı'nın "Zekeriya Yurdakul'u tasarlayarak öldürmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, "Ruhsatsız silah taşımak, görevi yaptırmamak için direnmek, hürriyeti tahdit, terör örgütü propagandası yapmak, resmi belgede sahtecilik ve 2911 sayılı yasaya muhalefet" gibi suçlardan da Işıklı'yı toplam 44 yıl 7 ay ve bin 800 lira adli para cezasına çarptırdı.

Kararın ardından slogan atan Işıklı, cezaevine gönderildi. Mahkeme salonunun çıkışında karara tepki gösteren Işıklı'nın annesi Cennet Güneş ile güvenlik görevlileri arasında da arbede yaşandı.

Olayın geçmişi

Gaziosmanpaşa'da 16 Haziran 2012'de bir büfede yemek yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul, biri kadın iki kişinin silahlı saldırısına uğramış, ağır yaralanan Yurdakul, müdahalelere rağmen şehit olmuştu. İki polisin de yaralandığı saldırının ardından olayın faili olarak aranan Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen, yaklaşık bir ay sonra Gaziosmanpaşa'da polisle çatışmaya girmişti. Çatışmada yaralanan Gönen kaldırıldığı hastanede ölmüş, yaralı olarak kaçan Işıklı da yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziosmanpaşa İstanbul Gönen Politika Güncel Haberler

title