Haberler

Gaziosmanpaşa'da Üniversite Heyecanı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede üniversite eğitimi verilmesi amacıyla başlattığı girişimler sonucunda Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile anlaşmaya vararak protokol imzaladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede üniversite eğitimi verilmesi amacıyla başlattığı girişimler sonucunda Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile anlaşmaya vararak protokol imzaladı. Anlaşma gereği belediye 25 yıllığına üniversite için okul binası tahsis etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin ilçenin daha iyi ve üst düzey bir eğitime kavuşması amacıyla yaptığı yatırımlar ve çalışmalar sonuç verdi. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın Gaziosmanpaşa'ya bir üniversite kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ilçede eğitim vermeye başlıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nce yürütülen ortak çalışma sonucu imzalanan protokolle üniversiteye bir okul binası tahsis edildi.

25 YILLIK PROTOKOL İMZALANDI

Her iki kurum arasında 25 yıllığına imzalanan protokolle, Gaziosmanpaşa Beşyol mevkiinde inşa edilen ve içerisinde 24 adet derslik, 3 adet laboratuvar, 1 adet bilgisayar laboratuvarı ve spor salonu bulunan okul binası, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne bedelsiz olarak tahsis edilmiş oldu. Okul binası Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nin işbirliği çerçevesinde gerçekleştireceği projelerde ve istihdama dönük yaygın eğitimlerde ev sahipliği yapabilecek.

"İSTİHDAM KONUSUNDA DA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ"

Gaziosmanpaşa'ya yeni bir üniversite kazandırmanın vatandaşlara olumlu yansımaları olacağına dikkat çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Gaziosmanpaşa'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nin bir birimini burada sizlere hizmet vermesi için imza merasimindeyiz. İnşallah ilçemizde ilk adım olarak bunu başlatmış olalım. Bundan sonra başka fakültelerimizi, başka üniversitelerimizi de ilçemize getirmek üzere bu çalışmaları bütün gücümüzle devam ettirmiş olalım. Burada daha önce yapımı başlamış olan eski belediye başkanımızın başlatmış olduğu bir projeydi. Eğitim amaçlı yapılmış bir binaydı. Biz ilçemizde bir üniversitenin olmasını  özellikle de Yıldız Teknik Üniversitesi gibi İstanbul'un yıldızının burada parlaması bizim için anlam doluydu. Tabiki burada verilecek dersler önemli çünkü sadece üniversite eğitimi vermek maksadıyla burası faaliyete geçmiyor. Üniversitemizle özellikle istihdam konusunda olmak üzere bir çok işbirliği yapacağız" ifadelerini kullandı.

ARTAN ÜNİVERSİTE SAYISINA VURGU

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, "Biz Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bugün önemli bir işe imza atıyoruz. Gaziosmanpaşa'ya yeni bir üniversite kazandıralım. Belediye başkanımızın büyük emeklerle oluşturduğu bu binayı sorgusuz bir şekilde Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kullanımına tahsis etmek için bize müracaat ettiğinde biz dedik ki biz bunu kısa bir süre alalım olgunlaştıralım ve Gaziosmanpaşa'ye bir üniversite olarak yeniden devredelim. Bu süre 25 sene gibi görünüyor ama biz bunu 5-10 yıl içinde inşallah yaparız. Değişik fakültelerle birimlerle bir üniversite haline getiririz. Ülkemizde onlarca üniversite açıldığında birçok kesimden tepki çıkmıştı 'bu kadar üniversiteye gerek var mı' şeklinde. Ancak gelinen noktada Anadolu'nun her kenti'nde üniversiteler hızlı bir şekilde büyüdü ve eğitim sistemine katkı sağlamaya başladı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Yüksek düzenlenen törenle hazırlanan protokolü imzaladı. Daha sonra protokol üyeleri, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne tahsis edilen hizmet binasında incelemelerde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldız Teknik Üniversitesi Gaziosmanpaşa Belediyesi Hasan Tahsin Usta İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title