Haberler

Gaziosmanpaşa'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye 91 yılından beri kesintisiz şekilde, istikrarlı hükümetlere sahip olsaydı, yol açtığı krizler yaşanmasaydı, bugün kişi başına milli gelir 11 bin dolar değil, 22 bin dolar olacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye 91 yılından beri kesintisiz şekilde, istikrarlı hükümetlere sahip olsaydı, yol açtığı krizler yaşanmasaydı, bugün kişi başına milli gelir 11 bin dolar değil, 22 bin dolar olacaktı. Cebimizde olan kadar bir payı, çalanlara bıraktık. Bu millete bu haksızlık değili mi? Maalesef. Daktiloların falan Başbakanlık önünde fırlatıldığı günleri unutmayın." dedi.

Erdoğan, Gaziosmanpaşa'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "O alçaklara, o pilotlara, o helikopter pilotlarına, o tanklardakilere, kim olursa olsun, o FETÖ'nün askerlerine bu millet oraları dar etti. Ben bu milletle gururlanıyorum. Rabbim beni bu milletin bir ferdi yaptığı için iftihar ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu millete hizmetkar olmaktan dolayı iftihar edip, bunun için Allah'a hamdettiğini dile getiren Erdoğan, "Onun için bu yolculuk kutlu bir yolculuk. 16 Nisan bu bakımdan bir kırılma noktası. Çok çalışacağız değil mi? Fazla zamanımız yok. O Batı'dakileri sevindirmeyelim." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin G20'de dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi içerinde olduğunu, bu ülkelerden 7'sinin başkanlık veya yarı başkanlık sistemiyle yönetildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Peki, Türkiye'nin bu imkandan mahrum kalması için bir sebep mi var? Yok. Bakın burada, size tek bir örnek vereceğim, gerisini siz hesap edersiniz zaten. Türkiye, 91 yılından beri kesintisiz şekilde, istikrarlı hükümetlere sahip olsaydı, yol açtığı krizler yaşanmasaydı, bugün kişi başına milli gelir 11 bin dolar değil, 22 bin dolar olacaktı. Cebimizde olan kadar bir payı, çalanlara bıraktık. Bu millete bu haksızlık değili mi? Maalesef. Daktiloların falan Başbakanlık önünde fırlatıldığı günleri unutmayın. İşte CHP zihniyetiydi, fark etmez. Onlar aynıydı zaten birbirleriyle. 7 Haziran 2015 seçimlerinde hiçbir parti tek başına iktidar olamayınca neler olduğunu hatırlıyorsunuz değil mi? Terör örgütlerinden faiz baronlarına kadar milletimizin cebindeki parayı çalan bu hırsızların hepsi de ellerini ovuşturmaya başlamışlardı. Biz Türkiye'yi işte bu vampirlere bırakmamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiriyoruz. 16 Nisan'dan sonra artık ülkemizi soyamayacaklarını bilenler, şimdi tüm güçleriyle olumsuz bir netice çıkması için uğraşıyorlar. Fakat korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan'da değişim kaçınılmazdır. Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçişinin ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Ben bunu görüyorum. Milletimiz kararını vermiş durumda. Onun için bir kez daha söyleyelim. Büyük Türkiye için evet mi? Lider Türkiye için evet mi? Güçlü Türkiye için evet mi? Müreffeh Türkiye için evet mi? İstikrar için evet mi? İşte 22 gün. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Coşkunuz, sevginiz, vefanız için bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Yalan söyleme, dürüst ol"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğiyle "18 yaşındakilere seçilme hakkının verilmesinin" eleştirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu hale bak ya. Gençler şu ellerinizi bir göreyim. 18, 19, 20 21, 22, 23, 24... Size parlamentonun kapısını kapayanlara 16 Nisan'da gereken dersi vermeye var mıyız? Benim ecdadım Fatih 21 yaşında bir çağı kapayıp, bir çağı açtı mı? Biz onların izindeyiz. Öyleyse dinamik bir parlamento oluşturmaya var mıyız? Dünyanın 59 ülkesinde seçilme yaşı 18. Bunlar hazmedemiyor. İstiyorlar ki biz buraya girelim, burada kalalım. Yok, yok bundan sonra böyle bir şey yok. Onun için yalanlar uyduruyorlar. Diyor ki '2 yıl parlamentoya girecek, güzel güzel maaşlarını alacak. Bir daha seçilmese bile artık, emekli maaşı devam edecek.' diyor. Yalan söyleme, dürüst ol. 23 yıl bir defa prim ödemek zorunda ve ne zaman emekli olacak? 65. Bayanlar 63. Peki parlamentoya sadece erkek gençler mi girecek? Hayır. Bayanlarımız da girecek. Bak nasıl seviniyorlar. Öyleyse çok çalışacağız. Gereken cevabı vereceğiz. Gençler olarak gerek kızlarımız, gerek erkeklerimiz inşallah 16 Nisan'da cevabı vereceğiz. Bazıları diyor ki eğitim, meğitim. Hiç manisi yok. Şu anda son seçimlerde, 25-30 arası kaç genç girdi biliyor musunuz parlamentoya? 5. Sanki parlamento 18 ila 25 arasındaki gençlerle dolacak. ya kim hak ederse o girecek parlamentoya. Evet. Yani 25 yaşında Avrupa'da Dışişleri Bakanı olan insanlar var. Onların önü açık. Türkün, Türkiye'nin önü kapalı. Yok böyle bir şey."

"Cumhurbaşkanının bir defa parlamentoyu fesih yetkisi yoktur"

Bunların önünü açtıklarını ancak çok çalışmaları gerektiğini belirten Erdoğan, açılışını yaptıkları eser ve hizmetlerin, ilçe, şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, "Fakat bir ukalalık daha yapıyorlar. 'Cumhurbaşkanı parlamentoyu feshedebilir.' diyorlar. Bu yalana inanıyor musunuz? Yok böyle bir şey, yalan. Cumhurbaşkanının bir defa parlamentoyu fesih yetkisi yoktur. Bu yalan. Cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi bile yoktur. Cumhurbaşkanı sadece bütçeyle ilgili kanun teklifi verebilir. O da eğer parlamento bunu kabul etti etti, etmediği takdirde bir önceki yılın bütçesi, TEFE, TÜFE hesaplarına göre uygulamaya girer ki bütçede sıkıntı yaşanmasın." şeklinde konuştu.

Bakıldığında aynı şeyin yargıda da söylendiğini dile getiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanı, Yargıtayı, Danıştayı atayacak. Yok böyle bir şey. Şu andaki uygulama neyse aynı uygulama devam edecek. Anayasa Mahkemesi ile ilgili orada da aynı uygulama devam edecek. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunda, orada 4 tanesini Cumhurbaşkanı atayacak, 7 tanesini bunun feshedilecek dediği parlamento atayacak. Yok okumaz. Okuma özürlü bu." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gaziosmanpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title