Haberler

CHP'li Tekin Kadıköy'de Aday Adaylığını Açıklayacak

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "İnşallah ayın 9'unda, bütün örgütümle ve kent mağdurlarıyla, Kadıköy'de aday adaylığımı açıklayacağım" dedi.

Tekin, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, bugün ölüm yıl dönümü olan Bülent Ecevit'i rahmetle andığını söyleyerek, törene katılanları saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden Tekin, Gaziosmanpaşa'da olma sebeplerinden birinin mağdur edilmiş, yok sayılmış binlerce yurttaşın barınma sorunu olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Ufak bir eleştiri ile başlamak istiyorum. 'Gülsuyu, Sultan Mahallesi, Sulukule ve Tarlabaşı'nda, önümüzdeki süreçte beton lobileri buralara sahip olacak' dediğimizde, buralardaki dostlarımız, tercihlerini yanlış kullandılar. Hatırlarsınız 2008 yılında bu mahallelerde önümüzdeki süreçte, kentsel dönüşümde hangi mağduriyetlerle karşı karşıya kalacaklarını anlattık. Ama ne yazık ki arkadaşlarımız, kendi kaderlerine kendileri karar verdi."

Tekin, Türkiye'de insanların güvendiği tek şeyin tapu olduğunu söyleyerek, hiç kimsenin tapu güvencesinin olmadığının görüleceğini savundu.

Daha önce Sultan Mahallesi'ndeki vatandaşları uyardığını belirten Tekin, "(Sizi sürgüne tabi tutacaklar) dediğimizde 'Hayır belediye başkanı geldi, bize namus sözü verdi' demişlerdi. Şimdi soruyorum; size namus sözü veren, 'sizin mülkiyetinize dokunmayacağız' diyenler, sizin gözlerinizin içine bakabiliyorlar mı? Ne oldu acaba bunlar, hiç sordunuz mu?" ifadelerini kullandı.

Marmara depreminin ardından herkesin "deprem vergisi" ödediğini ancak hesabını sormadığını dile getiren Tekin, kentsel dönüşüm için ayrılan çok büyük arazilerin nerede olduğunu sordu.

Tekin, şunları kaydetti:

"Size söz veriyorum, inşallah ayın 9'unda, bütün örgütümle ve kent mağdurlarıyla, Kadıköy'de aday adaylığımı açıklayacağım. Eğer bütün talanların hesabını sormazsanız Milli Emlak'a, yani millete ait olan bu arsaların bugün ne yazık ki AVM, rezidans ya da ranta teslim ediliğini görürsünüz."

Arazilerin milletin adına dönüşmesi gerektiğini kaydeden Tekin, "Sayın Başbakan'a ya da bu kenti yönetenlere, sayın Topbaş'a soruyorum. Gecekonduda oturan Başbakanın mülkiyet sorununu nasıl çözdüyseniz, Sarıgöl'de, Sulukule'deki vatandaşın da sorununu çözmek, sizin namus borcunuzdur. Sultan Mahallesi'ndeki mülkiyet değişiminin tapuları kime geçti? Buna kim cevap verecek. 'Mülkiyet sorunuyla karşı karşıyayım' diyen bütün devletlerin birinci önceliği, yurttaşlarının barınma sorununu çözmektir. Ne yazık ki barınma sorununu çözememiş. Tam 40 yıldır İstanbul'da yüzde 28 mülkiyet sorunu devam ediyor. Bunların tamamını, inşallah görev alırsam, belediye başkanı olursam, sadece 2 yıl içerisinde mülkiyet sorununu çözeceğim. Çözemezsem 2 dakika oturmam o koltukta" ifadelerini kullandı.

"Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak"

Gürsel Tekin, İstanbul'un dışında CHP'nin yönettiği belediyelerde mülkiyet sorunu olmadığını savunarak, sorunun çözüm adresinin CHP olacağını dile getirdi.

Törene katılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılmasına ilişkin, "Cumartesi'den itibaren sayın Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Önümüzdeki günlerde Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak. Sayın Sarıgül, bugüne kadar bizim gibi açık bir şekilde aday adaylığını ilan etmiş değildir. İnşallah aday adaylığını ilan ettiği günden sonra, aramızda bu tatlı rekabet başlayacaktır. Burası sosyal demokrat bir parti. Burayı kimse kışla gibi görmesin, bir AKP gibi görmesin. Herkes düşüncelerini söyleyecektir. Muhalefet de olacaktır, karşı çıkan da olacaktır" şeklinde konuştu.

Tanrıkulu: "Yeni CHP olarak bütün algıları kırdık"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Ankara'da roman vatandaşları CHP genel merkezinde ağırladıklarını belirterek, "Şu an buraya geldik buradaki arkadaşlarımızla birlikteyiz. Şunu ifade edeceğim; yeni CHP olarak bütün algıları kırdık. CHP'yi yeniden Türkiye'nin ötekilerinin partisi yapma iddiasıyla geldik ve yapıyoruz. Türkiye'nin ötekileri, dışlanmışları, yok sayılanları artık CHP'de. Yeni kimliğiyle, sosyal demokrat kimliğiyle, Hakkari'den Edirne'ye kadar, Sinop'tan Mersin'e kadar, CHP'de" diye konuştu.

Tanrıkulu, halkı etnik kimlikleriyle ve farklılıklarıyla CHP'de buluşturduklarını anlatarak, "Şuna inanın ve bize güvenin. Türkiye'yi yeniden CHP çatısı altında bütünleştirmek dışında, başka bir amacımız yok. Siyasal bir kaygımız yok, tek kaygımız; toplumu kutuplaştırmadan bütünleştirmek. Bunun tek çatısı var, tek yolu var yeniden o da  toplumcu ve sosyal demokrat CHP çatısıdır" dedi.

Konuşmaların ardından, CHP'ye katılan üyelerin rozetleri, Tekin ve Tanrıkulu tarafından takıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title