Haberler

Gazilerin Okçulukta Milli Olma Hedefi

GAZİANTEP(AA) - ÖZKAN BEYER - Gaziantep'te yaşayan 5 gazi, merak saldıkları okçulukta milli olmayı hedefliyor.

GAZİANTEP(AA) - ÖZKAN BEYER - Gaziantep'te yaşayan 5 gazi, merak saldıkları okçulukta milli olmayı hedefliyor.

Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar sırasında yaralanarak gazi olan Gaziantepli Ali Atmaca, Bünyamin Helvacı, Ali Fıstıkçı, Ozan Şahin ve Mustafa Amaç, Şehitkamil Engelliler Spor Kulübü Derneğinde 5 ay önce okçulukla tanıştı.

Haftada 4 gün derneğe gelen gaziler, milli sporcu olup, katılacakları uluslararası müsabakalarda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Hakkari'de 19 yıl önce terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda gazi olan Ozan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bastığı mayından dolayı sağ bacağının diz altı kısmını kaybettiğini, bu yüzden protez kullandığını anlattı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 6 ay gördüğü tedavinin ardından hayatına kaldığı yerden devam ettiğini belirten Şahin, "Hayatı ve yaşamayı seviyorum. Bu yüzden sıkıntılı sürecimde psikolojik olarak ciddi zorluk yaşamadım. Okçuluğa ata sporu olduğundan dolayı başladım. Milli sporcu olabilmek için mücadele ediyorum. Burada çok güzel vakit geçiriyorum. Güzel bir arkadaş ortamımız oldu. 5 aydır okçuluğa geliyorum. Adeta bu spora bağlandım. Engelli olsun olmasın herkesin bu sporla ilgilenmesini istiyorum." diye konuştu.

Şırnak'ta 5 yıl önce terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda mayına basması sonucu gazi olan Mustafa Amaç ise vatan için kaybettiği sol bacağında protezle hayata tutunduğunu söyledi.

GATA'da 4 yılı aşkın tedavi sürecini yaşadığını aktaran Amaç, şunları kaydetti:

"Zamanla tedavimin ardından yürümeye başladım. Okçuluk sporuna dernek başkanının tavsiyesi üzerine başladım. Başlamamdaki en büyük sebep ata sporu olması. En büyük amacım milli sporcu olmak. Bu spora başlamadan önce zamanımı boş boş evde değerlendiriyordum. Şu güzel ortamı görünce hemen okçuluğa başladım. Başladıktan sonra çok hırslandım. Kendi kendime soruyorum neden milli sporcu olamayayım."

Şehitkamil Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Şükrü İnal ise dernek olarak amaçlarının gazilerin rehabilitasyonuna katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Gazilerin mutlu olmalarını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren İnal, şöyle konuştu:

"Engelli ve gazilerimizin spor yapmalarını sağlıyoruz. Bu kişilerin evlerinden çıkarılmalarını hedefliyoruz. Çünkü onların zamanlarını değerlendirerek daha aktif olmaları, psikolojilerinin düzelmesine vesile oluyor. Buradaki yapılan spor dallarından dolayı üyelerimizden herhangi bir ücret almıyoruz. Amaç sosyal olsunlar, öz güvenleri yerine gelsin. Bunun dışında şehit ailelerinin çocuklarına da destek veriyoruz."

Kaynak: AA / Spor

Şehitkamil Gaziantep Hakkari PKK Spor Haberler

title