Haberler

Gazilerden Meclise Ziyaret

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyelerini kabul etti.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyelerini kabul etti.

Uslu, kabulde yaptığı konuşmada, devletin aklının ermediği ve bazen de yoğunluk nedeniyle düşünemediği yerde sivil toplum örgütlerine ve meslek kuruluşlarına görev düştüğünü belirtti.

Şehitliğin bir nasip işi olduğunu vurgulayan Uslu, "Vatan bizim için her şeyden önce gelir. Vatanınız yoksa hiçbir şeyinizin kıymeti harbiyesi yok. Devletin alternatifi zillettir. İktidarlar değişir. Bu iktidar gider, öbür iktidar gelir. Önemli değil bunlar. Ama devlet bir zaafa uğradı mı Allah korusun, Afganistan, Suriye ya da Irak gibi oluruz. Vatandaşın gideceği, sığınacağı kapı olmaz." dedi.

Dünyada en çok şehide sahip olan ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Uslu, dünyanın birçok ülkesinde Türk şehitliklerinin bulunduğunu anımsattı.

Dernek Genel Başkanı Malul Gazi Albay Taner Uran ise şehit aileleri ve gazilerin, Türk milletinin temel taşlarından olduğunu ifade ederek, şehitlik ve gaziliğin manevi ve milli bir değer olduğunu bildirdi.

Devletin, şehit ve gazilere sahip çıktığını, ancak bir takım eksiklikler bulunduğuna dikkati çeken Uran, şöyle devam etti:

"Temelde ekonomik sorunlarla ilgili sıkıntılar var. Şehit ve gazi maaşlarının düzeltilmesini talep ediyoruz. Özellikle anne babalar bu konuda çok mağdur. Bunun yanında gazilerimize ve şehit çocuklarının tamamına iş hakkı, gazilerimize ikinci iş hakkının verilmesini, çalışan gazilerimizin 3600 gün prim ödeyerek yaşlılık aylığı almayı haketmelerini, vergisel avantajları talep ediyoruz. Yakın zamanda yüce Meclisimizde şehit ailelerimize ÖTV muhafiyetiyle araç alımı sağlandı. Biz bu hakkın gazilerimize de sağlanmasını istiyoruz. Bize verilen eğitim öğretim yardımlarının ve ikramiyelerin artırılmasını talep ediyoruz."

Uran ayrıca şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Kaynak: AA / Politika

Salim Uslu Afganistan Taner Uran Türkiye Politika Güncel Haberler

title