Haberler

Gaziler ve Şehit Aileleri Isparta'da Buluştu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Genel Merkezinin Isparta Şubesinde Şube Başkanları nezdinde buluşması gerçekleşti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Genel Merkezinin Isparta Şubesinde Şube Başkanları nezdinde buluşması gerçekleşti.

"Etik Davranışlar ve Kamudaki Uyulması Gereken Kurallar" ile ilgili Çalıştayda buluşan Gazi ve Şehit aileleri verimli bir toplantı sonucunda yeni şube başkanları ile istişarelerde bulundu.

Konu Hakkında Görüşlerini bildiren Uşak Şube Başkanı Nezih Börekçi açıklamasında; "Geçtiğimiz yıl Uşak'ta açılışını gerçekleştirdiğimiz Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Uşak Şubesi olarak yönetim kurulumuz ile beraber 27-29 Mart tarihlerinde Isparta ilinde düzenlenen çalıştaya katıldık. Gerçekleşen çalıştayda hem yeni şube başkanları olarak kendimizi tanıtma ve camiamızın etik davranışlar ve kamudaki uyulması gereken kurallar başlıklarında gerçekleştirilen bilgilendirme seminerlerine katılım sağladık. Isparta Valiliği ve Eğirdir Belediye Başkanlığı, Garnizon komutanlığı bizleri misafir etti ve çalışmalarımız hakkında bilgilendirip şehit ve gazilerin sıkıntıları ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Öncelikle Isparta ilinde gerçekleşen bu etkinlik için Isparta Şube Başkanı Musa İREZ ve yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim. Yapılan görüşmelerde misafirperverlikleri had safa bizlere gösterdiler. " dedi.

Börekçi konuşmasına şöyle devam etti; "Ülkemizde Şehit ve Gazi gibi kutsal isimler maalesef bilinçsizce kullanılmaktadır. Alelade derneklere verilen isimler zaman zaman bizleri de üzmektedir. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği olarak derneğimiz Milli Savunma Bakanlığı Denetiminde, 2847 sayılı kanun ile kamu yararına çalışan dernek statüsünde olup, anayasamızın 61. Maddesi gereğince koruma altına alınmış bir dernektir. Amacımız Şehit ve Gazilerimizin Dul ve yetimlerinin toplumsal sorunları ile ilgilenmek çözüm önerileri üretmek ve haklarının korunmasını sağlamaktır. Ülkemiz için göğüslerini siper eden şehit ve gazilerimizin emanetleri de bizler için değerli olup, toplumda hak ettikleri yerde olmaları için bir dizi çalışmalar yürütmekteyiz. Bu sebeple Şehit ve Gazi ismini kullanan hiç bir derneğin vatandaşlarımızdan yardım, para gibi beklentileri bulunmamakla birlikte bu tarz taleplerin gelmesi halinde de duyarlı olmalarını istiyoruz. Amacımız toplumda hak ettiği saygıyı gören bir kurum olmakla birlikte onursal vasıflarımızı korumak ve yüceltmektir. Bu vesile ile önümüzdeki hafta 6-9 Nisan arasında Kıbrıs'ta Dernek Şube Başkanlarının toplantısına katılacağız. Bu faaliyetinde verimli geçmesi Uşak İlinin de söz sahibi olması için çaba göstereceğimiz toplantıya katılarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" dedi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Uşak Yerel Haberler

title