Haberler

Gaziler Günü töreninde fenalaşan gazi -

Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, resmi kurum temsilcileri, gazi ve şehit yakınlarının katılımıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vatanı, milleti, bayrağı, marşı ve soydaşları için savaştığını belirtti.

Ülkenin her karış toprağının binlerce şehidin kanıyla sulandığını ve kahraman gazilerin kılıcının kabzasıyla mühürlendiğini kaydeden Gökmen, şunları söyledi:

"Gaziler, vatan ve bayrak uğrunda her zaman hayatını vermeye hazırdır. Gazilik Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Gaziler bu destanı yazan kahramanlardır. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmak, onları onurlandırmak, bu vatan üzerinde yaşayan insanların görevi olmalıdır. Cumhuriyetimizin en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Türkiye Cumhuriyeti'ni seven herkes ona her zaman şükran duymalıdır."

Tören sonunda İzmir Valisi Mustafa Toprak, şehit yakınları ve gazileri kutladı, bir süre sohbet etti.

Bu sırada Kore gazisi olduğu öğrenilen Mahir Otman, tansiyonun düşmesi sonucu fenalaştı. Bir süre bulunduğu yerde dinlendirilen gazi için Vali Toprak'ın talimatıyla ambulans çağrıldı.

112 Acil Servis ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan Otman'ın tansiyonunun düştüğü, ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Toprak İzmir Eylül Politika Güncel Haberler

title