Haberler

Gaziler Günü Düzce'de Törenle Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” Rütbesinin verilişinin 95. yıl dönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” Düzce’de de törenlerle kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile "Mareşal" Rütbesinin verilişinin 95. yıl dönümü ve "19 Eylül Gaziler Günü" Düzce'de de törenlerle kutlandı.

Gaziler günü için Anıtpark meydanında düzenlenen törene Düzce Vali Vekili Hasan Bağcı, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Güzgüz, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş olmak üzere protokol mensupları ile gaziler katıldılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Törende günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" derken, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne canını adamış kahramanlar olduğunu söyledi.

Nefesoğlu, "Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla, bu aziz Vatanın birliği ve bölünmezliğine, ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bilinmelidir ki, Türk Halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının sorulacağından eminiz. Kahraman gaziler, sizler Türkiye Cumhuriyeti'ne canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik ve beraberliği, toprak bütünlüğü, Cumhuriyetin devamlılığı, sizlerin azim ve cesaretiniz sayesinde sağlanmıştır. Sizler en büyük Gazi, Mustafa Kemal Atatürk'ün cesur askerlerisiniz. Sizler, devletimizin temeli ve en büyük teminatısınız. Kahramanlığınız genç nesillere teminat olacaktır. Bir askerin elde edebileceği en büyük ödül, şerefle kazanılmış gazilik ünvanıdır. Gazilik vatan sevgisinin sembolüdür" dedi.

Konuşmanın ardından tören sona ererken protokol üyeleri Gaziler derneğini ziyaret etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Keleş Eylül Düzce Yerel Haberler

title