Haberler

Gaziler Günü

Yurt genelinde gerçekleştirilen Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Başkent'te de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yurt genelinde gerçekleştirilen Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Başkent'te de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinlikler çerçevesinde yaklaşık 300 kişiden oluşan motosikletli grup, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde kalan gazilerle şehir turu attı. Rehabilitasyon merkezi önünden motosikletlere bindirilen gazilerin, şehir turu sırasında büyük heyecan yaşadığı görüldü.

Etkinliğe motosikletiyle katılan eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, gaziler sayesinde bugün nefes alınabildiğini, onların sayesinde bu vatanın ayakta olduğunu ifade etti.

Gazilerin, Türk bayrağını yurdun her köşesinde dalgalandırmak için çabalamış neferler olduğunu ifade eden Tüzmen, "Çok şey borçluyuz onlara. Şu an arkamda oturan gazimiz Siirtli. Onlar şerefle şanla şanla Türk bayrağını taşıdılar. İyi örnek olsun. Onlar bizim ekmeğimizi yiyip, suyumuzu içip ondan sonra bizi vuran insanlar değil. Gazilerimizi saygıyla anıyoruz, şehitlerimizi de yine saygıyla yad ediyoruz. Allah hepimizin yolunu açık etsin" diye konuştu.

Tüzmen'in motorunda yolculuk eden gazi Şakir Gülmez de duygularını, "Böyle güzel bir günde aramızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. 19 Eylül Gaziler Günü'nde hatırlanmak güzel bir duygu. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" şeklinde ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Kürşad Tüzmen Tsk Yerel Haberler

title