Haberler

Gaziler Günü

Sakarya, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sakarya, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sakarya Kent Meydanı'ndaki törende, Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Emin Dursun, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Demir, yaptığı konuşmada, Türk halkının azim ve kararlılığının her türlü zorluğu yenmeye yeteceğini belirtti.

Daha sonra törene katılanlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesine kadar yürüdü.

Vali Coş, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin İslam inancında çok önemli olduğunu vurguladı.

Milletin, tarihin her döneminde mukaddes değerlerini korumak için yüz binlerce şehit verdiğini, düşmana ise fırsat tanımadığını anlatan Coş, "Bugün de memleketi içeriden ve dışarıdan bölmeye, parçalamaya, milli ve manevi değerleri zarara uğratmaya, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı engellemeye çalışanlar var. Bunlarla devletimiz tabii ki gerektiği şekilde mücadele yürütmektedir" dedi.

Bartın

Valilik bahçesi Atatürk Anıtı önündeki tören, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok'un katılımıyla yapıldı.

Altunok, yaptığı konuşmada, terör olaylarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Vatanın kendilerine emanet olduğunu belirten Altunok, "Vatansız, topraksız ve sahipsiz olmanın canlı örneklerini yaşıyoruz. Sığınmacılar akıbetinin ne olacağını bile bilmiyor. Gaziler Günü'nün birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından protokol, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Zonguldak

Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal ile protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve gaziler katıldı.

Çakal, yaptığı konuşmada, tarihin şanlı zaferlerinin hiçbir zaman unutulmaması ve teröre müsamaha edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Törenin ardından Vali Yardımcısı Ergi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Daha sonra Gaziler Mezarlığı'na giden dernek üyeleri dua etti.

Karabük

Yenişehir Anıtı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin gazilik ve şehitliğin kıymetini bilen bir toplum olduğunu söyledi.

Gaziliği ve şehitliği göze alamayan milletlerin hürriyet ve istiklal içinde yaşamasının mümkün olmadığını kaydeden Alimoğlu, "Bugünlerde yurdumuzun bazı yerlerinde üzücü olaylar oluyor. Bunların bir an evvel sona ermesi temennimizdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından anıttan başlayan kortej yürüyüşü, Karabük Belediyesi önünde sona erdi.

Bolu

Anıtpark'taki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şube Başkanı Sami Yıldız, yaptığı konuşmada, gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha yaşadıklarını bildirdi.

Törene, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Türker Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, gaziler ile şehit aileleri katıldı.

Düzce

Anıtpark Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kore Savaşı'na katılarak gazilik unvanı alan ancak başvuru süreci yeni tamamlanan 84 yaşındaki Vedat Kazancıoğlu'na, Vali Ali Fidan tarafından gazilik madalyası ve beratı verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, polisler ve askeri erkan katıldı.

Kocaeli

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte gaziler, limanda demirli "TCG Turgutreis" fırkateyni ile Milli Gemi Projesi kapsamında üretilen "TCG Büyükada" korvetini gezdi.

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin de eşlik ettiği gazilere, subaylar tarafından gemiler hakkında brifing verildi.

Malul Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mesut Kılıçaslan, AA muhabirine, "bir zamanlar bir sente muhtaç Türkiye'nin büyük gemiler ve savaş unsurları yaptığını görmekten mutlu olduğunu" söyledi.

Hakkari Kato Dağı'nda 1994'te girdikleri çatışmada yaralandığını ve parmaklarını kaybettiğini anlatan Kılıçaslan, şöyle konuştu:

"Allah şehitliği nasip etmedi ama gazi olduk. Vatan için bin kere ölmeye razıyız. Ülkemiz üzerinde dün olduğu gibi bugün de bölücü terör örgütleri faaliyet gösteriyor. Bugün de devletimiz 'Savaş var' dese gönüllü olarak askere gitmeye hazırız. Gönüllü askerlik için ülke genelinde dernek olarak proje başlattık. 10 bin imzanın üzerine çıktık. Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar'dan da takdir gördük. Bununla  ilgili teşekkür belgeleri gönderdiler."

Gazi Mikail Sevrim de Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını vurguladı.

Etkinliğe, Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile 1. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Haluk Baybaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Karabük Bartın Bolu Yerel Haberler

title