Haberler

Gaziler Günü

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gülveren, mesajında, 19 Eylül 1921 tarihinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi"lik unvanı ve "Mareşal" rütbesinin verildiği gün olduğunu hatırlattı.

Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilere saygı duyduklarını vurgulayan Gülveren, şöyle devam etti:

"Ülkemizin medar-ı iftiharı olan gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizle, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anarak, Gaziler Günü'nü sağlıklı uzun bir ömür dileklerimle kutluyorum."

Tahmazoğlu'nun mesajı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da güçlü ve saygın Türkiye'nin temelinde kahraman gazilerin olduğunu vurguladı.

Yüce Türk milletinin hiç bir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu göz kamaştırıcı fedakarlıkların, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması milli bir sorumluluk olarak görülmelidir. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir."

Kaynak: AA / Yerel

Erhan Gülveren Gaziantep Şahinbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
title