Haberler

Edirne'de Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören kapsamında, Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marş ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, gazi ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Üsteğmen İsmet Sezgin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, şanlı Türk ordusunun tarihte olduğu gibi Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik harekatında kendisine atfedilen değerlere layık olduğunu gösterdiğini söyledi.

Türk milletinin tarihinde şehitlik ve gazilik onurunun yer aldığını belirten Sezgin, "Biz vatan evlatları da bu onura kavuşmak için millet, bayrak, milli marş ve kutsal değerler için mücadele ederiz" diye konuştu.

Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış ise gazi olmanın onurlu bir makama erişmek olduğunu söyledi.

Türk analarının, "haydi oğlum git, ya şehit ol ya gazi" mantığıyla hareket ettiğini ifade eden Çalış, gazi ve şehitlerin vatan toprağı, namusu ve onuru için şerefle vatanı koruduğunu kaydetti.

Törenin ardından gaziler ve yakınları Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marş eşliğinde 25 Kasım Stadyumu'na yürüdü. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
title