Haberler

Bartın'da Gaziler Günü Töreni

Güncelleme:

Bartın'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Okan Doğulu, yaptığı konuşmada, mayıs ayında yapılan yasal düzenlemeyle şehit yakını ve gazilerin istihdam haklarından yararlanmalarının önünün açıldığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'yla yapılan çalışmalar sonucunda ülkede 35 bin şehit yakını ve gazinin istihdam hakkı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Doğulu, "Mayıs ayından bu yana yaklaşık 3 bin şehit yakını ve gazimizin istihdamı sağlanmış olup, Kurban Bayramı'na kadar 2 bin 500 kişinin daha istihdamı hedeflenmektedir" dedi.

Garnizon Komutanlığı Tabip Üsteğmen Tolgahan Nehir de Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmediğini, şehit ve gazilerin Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması uğrunda verilen mücadelelerde gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıkların hafızalardan silinmeyeceğini aktardı.

Törenin ardından protokol, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Kıdemli Bartın Eylül Politika Güncel Haberler

title