Haberler

Gaziler Günü

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mesajı yayımladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Gaziler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, vatanı ve milletinin birliği uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerin vatan sevgisinin sembolleri olduğunu ifade etti.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM'ce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ile "Gazi" unvanı verildiğini hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu nedenle kahramanlık destanlarının yazarları ve vatan savunmasının en önemli unsurları olan gazilerimizin anılması amacıyla her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Gazilik vatanseverliğin, kahramanlığın, fedakarlığın yaşayan destanıdır. Gazilerimiz ise bu destanı yazan, yaşayan kahramanlardır. Bu nedenledir ki şehitlerimiz ve gazilerimiz üzerinde yaşadığımız bu coğrafyanın destanını yazan onurlu kahramanlardır. Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarıyla, kahraman gazilerimiz, bizler için en kutsal emanetlerdir. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Bu vesile ile vatan ve bayrak mücadelesinde kanlarını ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, aramızda olan gazilerimize ise sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat diliyorum." - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Enver Yılmaz Sakarya Eylül Ordu Yerel Haberler

title