Haberler

Gaziler Günü

Vali Erol, Konya'da yaşayan en yaşlı gaziyi evinde ziyaret etti Erol: "Ali amcaya, ihtiyar delikanlıya, bugün desek 'yine Kore'ye gider misin', hiç düşünmez"

Konya Valisi Muammer Erol, "Gaziler Günü" etkinlikleri kapsamında Konya'da yaşayan en yaşlı gazi Ali Demirel'i evinde ziyaret etti.

Vali Erol, beraberindeki Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi'nde gaziler ile buluştu.

Burada heyet tarafından, hayatta olan gazilerin yakınlarına "Kore Savaşına Katılan Türk Askeri" heykeli hediye edildi.

Heyettekiler, ardından Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Konya Şubesi'ne geçerek, gazilerle sohbet ettiler.

Daha sonra heyet, Meram ilçesinde yaşayan 91 yaşındaki en yaşlı gazi Ali Demirel'i evinde ziyaret etti.

Erol, burada yaptığı konuşmada, Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında derneklerin kendilerini dün ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Derneklere iade-i ziyarette bulunduklarını vurgulayan Erol, "Ali amcaya, ihtiyar delikanlıya, bugün desek 'yine Kore'ye gider misin', hiç düşünmez. Çoğu delikanlıdan bu anlamda daha delikanlı. Biz de onu bildiğimiz için geldik, Ali amcanın elini öptük, dualarını istedik. Allah ömrüne bereket versin" dedi.

Kore gazisi Ali Demirel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Herkes ayağıma geldi. Allah bana bu fırsatı verdi, çok memnunum. Allah bizlere savaşı göstermesin" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Muammer Erol Ali Demirel Konya Kore Yerel Haberler

title