Haberler

Gazikent'te Madde Bağımlılığı Semineri

Gazikent Gençlik Merkezi, gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması ve madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.

Gazikent Gençlik Merkezi, gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması ve madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gazikent Gençlik Merkezi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu Bağımlıları İl Müdürlüğü (TUBİM) birimi tarafından Gazikent bölgesinde bulunan gençlere madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer verildi. Seminere TUBİM İl Temas Noktası görevlilerinden İsmail Uzkar ve Murat Demir konuşmacı olarak katıldı. Seminerde bağımlılık süreci, keşif evresi, madde kullanımına başlama yaşı, madde kullanmaya başlama nedenleri, maddeler ile ilgili yanlış inançlar konularında bilgilendirmede bulunuldu. Konuşmacı İsmail Uzkar, merak ve 'bir kereden bir şey olmaz, bırakırım' düşüncesiyle başlanılan madde kullanımının çok kısa süreçte bağımlılığa kadar sürüklediğine vurgu yaptı. Uyuşturucu, eroin bağımlılığının deneysel süresinin çok kısa olduğunu ve kullanan kişinin artık girdiği girdaptan bir daha kurtulamadığını anlatan Uzkar, bir kez eroin kullanıp da 'bıraktım' diyenin çok az olduğunu, böyle birini bulmanın mümkün olmadığını dile getirdi. Madde bağımlılığını önlemek amacıyla düzenlenen seminere öğrenciler yoğun katılım sağladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title