Haberler

Gaziemir'in Geleceğine Dev Bütçe

Güncelleme:

Gaziemir Belediyesi 2015 yılı Ekim ayı 19. toplantı 3. birleşiminde 2016 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi görüşüldü.

Gaziemir Belediyesi'nin 2016 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında eleştirilere cevap veren Başkan Şenol: "Hedeflerimizi yüzde 95 oranında yakalamışız. Bu başarı oranı örnektir. Gaziemir'imiz için en iyisini yapmaya devam edeceğiz"

Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, 2016 yılı performans programı hakkında meclise bilgi verdi. 2016 yılı performans programı hakkında bilgi veren İrfan Yapar, 2016 yılında 129 performans hedefine bağlı olarak 146 faaliyet belirlendiğini ifade etti.

İrfan Yapar'ın sunumunun ardından belediyenin 2016 yılı bütçesi mecliste görüşüldü. Belediyenin 2016 yılı bütçesi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ret oyuyla 93 milyon 320 bin lira olarak oyçokluğuyla kabul edildi. Gaziemir Belediyesi Stratejik Planı'nda belirlenen hedefler doğrultusunda hazırlanan bütçede, en büyük payları yatırımcı müdürlükler aldı.

Ankara saldırısına kınama

Ankara'da yaşanan patlamada yaşamını yitirenler anısına düzenlenen saygı duruşuyla başlayan meclisin açılışında konuşan Başkan Halil İbrahim Şenol, "Ankara'da meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 99 vatandaşımızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu tür olayların ülkemizde tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyamızda bu tür kanlı olayların son bulmasını, akan kanın durmasını diliyorum" dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Başkan Şenol, Muharrem Ayı'nın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Yılmaz Ağırtaş ile AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan'da, Başkan Şenol'un bu görüşlerini destekleyen açıklamalar yaptı.

Vizyonu olan bütçe

Belediyenin 93 milyon 320 bin liralık 2016 yılı bütçesine getirilen eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Bütçemiz ayakları yere basan, karşılığı olan bütçedir. Bütçemiz kenti daha da ileri götürecek projeleri karşılayan, vizyonu olan bütçedir. Titiz çalışmalar sonucu hazırlanan bütçenin proje karşılığı var. Projesiz bütçe hazırlarsanız bütçeniz denk gelir. Çalışan, proje üreten kurumların bütçe açığı vermesi gayet normaldir. Bugün devletin bütçesi milyarca lira açık vermektedir. Devlet küçülüyor. Bizim de gelirlerimiz düşüyor. Bizi devletin koşullarından ayrı tutamazsınız. Bugüne kadarki vaatlerimizin yüzde 95'ini hayata geçirerek örnek başarı yakalamışız. İmkanlarımız doğrultusunda Gaziemir için en iyisini yapıyoruz. Planlarımızın, projelerimizin hepsini tek tek hayata geçirecek, kentimizi daha da ileriye götüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halil İbrahim Şenol Gaziemir Belediyesi Güncel Haberler

title