Haberler

Gaziemir'de Karikatür Yarışması

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, bu yıl ‘Sev kardeşim’ temasıyla düzenlenecek olan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, ‘sevgi ve barış’ konulu karikatür yarışması da düzenleneceği bildirildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, bu yıl 'Sev kardeşim' temasıyla düzenlenecek olan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, 'sevgi ve barış' konulu karikatür yarışması da düzenleneceği bildirildi.

Gaziemir ilçesinde, belediye tarafından Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl 18. kez düzenlenecek olan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında karikatür yarışması yapılacak. Dünya barışına katkı sağlamak ve gönüllü barış elçileri yetiştirmek amacıyla her yıl farklı temayla düzenlenen şenlik kapsamında yapılacak yarışmanın konusu, şenliğin de bu yılki teması da olan 'Sev Kardeşim' olarak belirlendi. Katılımcıların dünya barışı ve sevgiyi çizgilere taşıması amacıyla düzenlenen yarışmayla, çocukların çizim ve mizah yetenekleriyle karikatür kültürünün gelişmesinin amaçlandığı öğrenildi.

Yarışmaya ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabileceği duyurulurken, yarışmanın son başvuru tarihinin 20 Mart olduğu ve karikatürlerin Gaziemir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi.

Öte yandan, bir yarışmacı en fazla üç adet karikatür ile yarışmaya katılabilecek. Karikatürler için en küçük A4, en büyük A3 boyutlarında resim kağıdı kullanılabilecek. Gaziemir Belediyesi, ırk, dil, din, cinsiyet ayrımcılığı yapan, şiddet ve savaş yanlısı figürler içeren, cinselliği ön plana çıkaran, özgün olmayan karikatürlerin ise yarışma dışı kalacağını açıkladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziemir Belediyesi İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title