Haberler

Gaziemir'de Cimnastik Şöleni Başladı

1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası ilçeye büyük heyecan yaşattı.

1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası ilçeye büyük heyecan yaşattı. Turnuvanın açılışında konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Spora ve sporcuya her zaman büyük destek veriyorum. Çünkü biliyorum ki eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençler aydınlık kafalara sahip olur" dedi. Turnuvanın 2. uluslararası organizasyonları olduğunu söyleyen Başkan Şenol, "Turnuvayı büyüterek her yıl yapacağız" diye konuştu.

11 farklı ülkeden 67 sporcu, 39 antrenör ve hakemin katıldığı Gaziemir Belediyesi, Türkiye Jimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün birlikteliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Turnuvası başladı. Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan turnuvanın açılış törenine Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninden sonra 10-14 yaş grubundaki yarışan sporcular performanslarını sergiledi.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 17.'sini düzenledikleri Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nden sonra bu turnuvanın ikinci uluslar arası organizasyonları olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Belediye olarak eğitime, sağlığa, spora büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençlerin aydınlık kafalara sahip olduğunu biliyorum. Ülkemizde futbol çok popüler, ancak diğer spor dallarının da desteklenmesi lazım. Bu yüzden diğer spor dallarına daha çok destek veriyorum. Bu turnuva ilk olmasına rağmen katılan ülke sayısıyla nasıl büyük, doğru iş olduğunu gördük. Bu turnuvayı daha da büyüterek her yıl yapacağız." Şavkar'ın çok yetenekli cimnastikçiler yetiştirdiğini ifade eden Şenol, Şavkar Spor Kulübü'ne turnuva için verdikleri destek için teşekkür ediyorum" dedi.

Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözüyle konuşmasına başlayan Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise şunları söyledi: "Gerçek sporcu sporu yalnız yarışma aracı değil, dostluk, kardeşlik köprüsü olarak görür. Buradaki tablo tam da bunu yansıtıyor. Bu güzelliği sağlayan Gaziemir Belediyesi'ne, Şavkar Spor Kulübü'ne ve Türkiye Jimnastik Federasyonu'na teşekkür ederim."

Turnuvanın ilki yapılmasına rağmen 11 ülkeden sporcunun katılması turnuvanın büyüklüğünün göstergesi olduğunu ifade eden Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, "Bu turnuva çok büyük bir turnuva olacak" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, "Çok heyecanlıyız. İlk kez yapılan bu turnuva bizi çok heyecanlandırıyor. bu turnuva aracılığıyla olimpiyatlarda şampiyon çıkaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil İbrahim Şenol Gaziemir Belediyesi Suat Çelen Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title