Haberler

Gaziemir CHP'den '2B' Çağrısı!

Güncelleme:

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, "Torba Yasa'da sorunu çözeceğiz diyenleri sözlerini tutmaya ve bu sorunu çözmeye davet ediyorum." dedi.

Binlerce Sarnıçlıyı yakından ilgilendiren 2B konusunda yerel seçim öncesi iktidarın verdiği sözü yerine getirmediğini söyleyen CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, "Torba Yasa'da sorunu çözeceğiz diyenleri sözlerini tutmaya ve bu sorunu çözmeye davet ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, binlerce Sarnıçlıyı ilgilendiren '2B sorununu' bir kez daha gündeme taşıdı, yerel seçimlerden önce iktidar tarafından verilen sözlerin unutulduğunu söyledi. Kamuoyunda '2B Yasası' olarak bilinen Orman Vasfını Kaybetmiş Arazilerin Hak Sahiplerine Satışı Hakkında Kanun kapsamında askı aşamasına kadar gelen çalışmanın 26 Kasım 2012 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün genelgesiyle durdurulduğunu hatırlatan Tekin, "Bu kararın altındaki gizli düşünceleri ve kimlere rant sağlama amacı olduğunu gündeme getirmiştik. O günden beri bu sorunla ilgili mücadeleye devam ediyoruz" diye konuştu.

Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile belediye meclis üyelerinin de yer aldığı basın açıklamasında üç bakan tarafından seçimin hemen arkasından tapu sözü verildiğini hatırlatan Tekin, "Sarnıçlı vatandaşlarımızı kandırmaya yönelik bu söz yerine gelmedi. Halen mecliste görüşmeleri devam eden Torba Yasa'da ilgili kanunun 7. maddesinde değişiklik yapılarak sorunun çözümleneceği söylenmişti ama sözlerini tutmadılar. Yanlışı düzeltmek için halen önümüzde iki hafta var. Eğer iktidar istiyorsa bu sorunu Torba Yasa kapsamında çözebilir. Artık Sarnıç'ın sorunu ortadan kalksın. Eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Sorunun üzerinin örtüldüğünü ifade eden, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın sözlerini yerine getirmesini isteyen Başkan Tekin, Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'e de meydan okuyarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim öncesi burada toplantı yapıp meseleyi çözeceğinizin sözünü verdiniz. Daha sonra konu önünüze geldiğinde 'bizi aşıyor' dediniz. Sizleri kimler engelledi? Bunu çıkıp anlatın. Buradan 'meseleyi çözeceğiz' diyen Aydın Şengül'e de sesleniyorum. İster sen, ister söz veren o üç bakan ile birlikte televizyon programına çıkalım. Nerede ve hangi kanalda kimin moderatörlüğünde olacağına sen karar ver. Ben tek geleceğim. Bir başıma. Bu konuyu Sarnıç'lı hemşerilerimizin gözleri önünde tartışalım. Kamuoyunda '2B yasası' olarak bilinen Orman Vasfını Kaybetmiş Arazilerin Hak Sahiplerine Satışı Hakkında Kanun Sarnıç'ta yaşayan üçte ikisini ilgilendiriyor. Çoğunluğunu Bulgaristan'tan göç edenlerin oluşturduğu Sarnıç'ta yıllar önce arazilere yerleşen kişiler bir yandan ecrimisil öderken diğer yandan araziler üzerine bina yaptı, kat çıktı. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasından sonra hükümetin başlattığı çalışma sonrası da arazilerde yine tespit yapıldı. Çalışmaların askıya çıkmasına kısa süre kala İstanbullu İşadamı İbrahim Cevahir ve ortakları araziler üzerinde hak sahibi olduğu gerekçesiyle itiraz etti. Tüm çalışmalar bakanlık kararı ile durduruldu. Yerel seçim öncesi siyasi partilerin en önemli malzemesi haline gelen bölgedeki sorun aradan dört ay geçmesine rağmen çözülmedi." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Umut Tekin Gaziemir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title