Haberler

Gaziantepspor'un UEFA Kulüp Lisansı Alamaması

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor Kulübü, Avrupa kupalarına katılma yasağı olduğundan UEFA kulüp lisansı için herhangi bir başvuruda bulunulmadığını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor Kulübü, Avrupa kupalarına katılma yasağı olduğundan UEFA kulüp lisansı için herhangi bir başvuruda bulunulmadığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Gaziantepspor'un 2015-2016 sezonunda UEFA kulüp lisansı almaya hak kazanan kulüpler arasında yer almamasının "kırmızı-siyahlı ekibin kriterlere uymamış olması ya da geç başvuruda bulunduğu" şeklinde değerlendirmelere yol açtığı ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Kulübümüzün halihazırda Avrupa kupalarına katılma yasağı bulunmakta olup, içinde bulunduğumuz sezon bu yasağın son yılıdır. Kulübümüz, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etsin veya etmesin cezanın infazı tamamlanacaktır. Dolayısıyla kulübümüzün UEFA Kulüp Lisansı almış olmasının herhangi bir ehemmiyeti bulunmamaktadır. Bu nedenle kulübümüz tarafından UEFA Kulüp Lisansı başvurusu yapılmamıştır."

Gaziantepspor için Ulusal Kulüp Lisansı'nın hayati önem arz ettiği aktarılan açıklamada, "Mali komitemizin yoğun çalışmaları sonucu dosyamız süresinde Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim edilmiş ve değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Değerlendirme sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak olup, kulübümüz açısından olumsuz bir sonuç beklenmemektedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantepspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title