Haberler

Gaziantepli Veliler Kitap Okuyor

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, İnşaat Mühendisleri (İMO) Odasını ziyaret ederek, okullarda veliler için oluşturulan okuma gruplarına destek olmalarını istedi.

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, İnşaat Mühendisleri (İMO) Odasını ziyaret ederek, okullarda veliler için oluşturulan okuma gruplarına destek olmalarını istedi.

İMO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'in en önemli sorunlarından birisinin eğitim olduğuna dikkat çeken Aydın, bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmek istediklerini belirtti.

İMO Melih Meriç, eğitim başta olmak üzere her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kendi üyeleriyle duyuru yapmaya başladıklarını vurgulayan Meriç, "Yakında onlarca okuma gurubu oluşturacağız. Böylelikle kitap okuma alışkanlığımızı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Kardeş okul projesine de sıcak bakıyoruz. Eğitim söz konusu olduğunda odamız her zaman elini taşın altına koymaktan çekinmeyecektir. Bu projeleri hazırlayan Şahinbey Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" dedi.

250 okulda velilerle birlikte kitap okuma günler oluşturduklarını kaydeden Aydın, şunları kaydetti:

"Gaziantep'te göreve başladığım ilk günden beri eğitim konusunu birinci önceliğim olarak görmekteyim. Bunun için okullardaki veliler arasında 5+1 okuma gurupları oluşturmaya başladık. 250 civarındaki okullarımızda velilerde altılı guruplar oluşturarak kendi aralarında kitap okuma günleri düzenliyoruz. Hedefimiz 45 bin kişiyi okuma guruplarına dahil etmektir."

Kaynak: AA / Yerel

Melih Meriç Gaziantep Şahinbey Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title