Haberler

Gaziantep Aylar Sonra İkinci Şehidi Vermenin Acısını Yaşadı

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde havan saldırısında şehit olan sözleşmeli Piyade Onbaşı Cuma Akıl Gaziantep'te düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Tekeli Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği havanlı saldırısı sonrası şehit olan sözleşmeli Piyade Onbaşı Cuma Akıl'ın naaşı, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Gaziantep'e getirildi.


BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan Akıl'ın Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları fenalık geçirirken, oğlunun tabutuna sarılan anne Hatice Akıl gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin kardeşi Mustafa Akıl'ın feryadı ise yürek dağladı.

GAZİANTEP VALİSİ YERLİKAYA CENAZE NAMAZINDA SAF TUTTU

Kaplan Kardeşler Camii'nde öğle namazı sonrası Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çevik tarafından kıldırılan cenaze namazına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında alınan helalliğin ardından top arabasına konulan şehidin naaşı tekbirlerle uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı askeri törende vatandaşlar teröre lanet yağdırıp, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ya Allah Bismillah Allahü Ekber' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

ŞEHİDİN ANNESİ AYAKTA ZOR DURDU

Anne Hatice Akıl, ayakta durmakta zorluk çekerken askerlerin yardımı ile yürüdü. Şehidin naaşı, tekbirler eşliğinde Yeşilkent Mezarlığı'na defnedildi.



AYNI MAHALLEDE 4 AY SONRA İKİNCİ ŞEHİT

31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristler tarafından polis ekiplerine düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Özel Hareket Polisi Taner Cinpolat ile aynı sokakta yaşayan Cuma Akıl'ın 111 gün sonra şehit düşmesi Gazianteplilerin acısını bir kat daha arttırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Şemdinli Hakkari Güncel Haberler

title