Haberler

Gaziantepli Hayırsever İşadamı Konukoğlu'nun Yaptırdığı Cami İbadete Açıldı

Gaziantepli hayırsever işadamı Konukoğlu'nun yaptırdığı cami ibadete açıldıGAZİANTEP'te, hayırsever işadamı Abdulkadir Konukoğlu adına yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Gaziantepli hayırsever işadamı Konukoğlu'nun yaptırdığı cami ibadete açıldı

GAZİANTEP'te, hayırsever işadamı Abdulkadir Konukoğlu adına yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Gaziantep'te kurulu Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu adına Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'nde yaptırılan 'Abdulkadir Konukoğlu Camisi' için cuma namazı öncesi açılış törenine katıldı. Törene Gaziantep Vali Vekili Nursal Çakıroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, camiye adını veren Abdülkadir Konukoğlu, işadamları, STK temsilcileri ile esnaf katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terör olaylarında şehit olanlar için dua ettirdi.

Türkiye'de hayırseverlerin destekleriyle büyük camiler yapıldığını dile getiren Görmez, Konukoğlu ailesinin Fildişi'nde yeni bir cami yapacağını belirtti. Yapılan camilerin sadece ibadet için olmadığını ifade eden Görmez şöyle konuştu: "Hep birlikte genç ve çocuklarımızla ilgilenerek, insanların gönül dünyasını imar etmeye ekstra zaman ayırmalıyız. Birlikte cami içerisinde, müminler arasındaki birliği, beraberliği inşa edebilmeliyiz. O yüzden biliyorsunuz her Ramazan'da bir tema üzerinde duruyoruz. Önceki sene 'Vakit İyilik Vaktidir, Bu Ramazan ve Her Zaman', geçen sene 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman' demiştik. Bu Ramazan, temamız da 'Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman' diyeceğiz. Rabbinden mahrum kalmış gönülleri Rabbimizle buluşturalım, gönülleri inşa edelim, gönül kırmayalım, yapalım."

Abdülkadir Konukoğlu ise Konukoğlu ailesi olarak yaptırdıkları 2 caminin daha inşasının devam ettiğini belirterek açılışı yapılan caminin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte caminin açılışını yapan Görmez, minbere çıkarak cuma hutbesi verdi, ardından cuma namazını kıldırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Konukoğlu Adil Konukoğlu Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

title