Haberler

Gaziantep Ticaret Odası'nın Erbil'de Ofis Açması

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, beraberindeki heyetle Türkiye Erbil Başkonsolosu İnam’ı ziyaret etti İnam: "Gaziantep Ticaret Odası, Erbil’de temsilcilik açmakla çok hayırlı bir hizmet gerçekleştirdi" Bartık: "Biz Gümrük Bakanımızdan, işadamlarımızın geçişi için özel bir sınır.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, beraberindeki heyetle Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ı ziyaret etti.

İnam, görüşmede yaptığı konuşmada, "Gaziantep Ticaret Odası, Erbil'de temsilcilik açmakla çok hayırlı bir hizmet gerçekleştirdi. Başkanımız ve bütün Gaziantep halkını tebrik ediyoruz. Türkiye ve Irak arasında çok ciddi bir ticaret hacmi var. Irak, Almanya'dan sonra ikinci büyük ticaret ortağımızdır. Yapılan ihracatta Gaziantep'in önemli bir payı var. Bu ofisin açılmasından sonra ticaret hacminin artmasını temenni ediyorum" dedi.

Gaziantep ve Adana'daki havalimanlarının e-vize kapsamına alındığını ifade eden İnam, "Irak vatandaşları, internette e-vize alarak Adana ve Gaziantep'e gidebilirler. Şu an Erbil'den Gaziantep'e uçak seferi yok ama en kısa zamanda olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da bölgede iş yapan firmaların en büyük yüzdesine Gaziantep'in sahip olduğunu ifade etti. Gaziantep'ten Erbil'e kara ve hava yoluyla en kısa zamanda gelmek için girişimlerini sürdürdüklerini aktaran Bartık, şunları söyledi:

"Habur Sınır Kapısı'ndan her gün 2 bin 500 TIR geçiyor. Geçişlerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Gümrük Bakanımızdan işadamlarımızın geçişi için özel bir sınır kapısı talep ettik. Bu konuda ümit ediyorum en kısa zamanda sonuç alınır. Şu an Erbil'den Gaziantep'e uçuş yok. Irak Hava Yolları, Gaziantep'e sefer koymuştu ama vizeyle ilgili bir sorun yaşandı. Daha sonra Zagros Jet'le yeni bir uçuş planlamışlardı. Zagros Jet, Adana'yı tercih etti. Ama onlar, henüz Gaziantep'in gerçek potansiyelini göremediler. Gaziantepli işadamlarını Erbil'e getirmeye başlarsak o uçaklarda yer kalmaz."

Bazı hemşehrilerinin, Erbil'i bombaların patladığı bir yer olarak bildiklerini anlatan Bartık, "180 işadamımız, Erbil'i görünce 'yanlış yapmışız, neden şimdiye kadar gelmedik' dediler. Bu arkadaşlarımız, Gaziantep'e dönünce gerçek Erbil'i anlatacaklar. Bu, bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu da Erbil'in, Türkiye'deki firmalar için büyük bir pazar olduğunu kaydetti.

Konuşmalardan sonra Eyüp Bartık, Başkonsolos İnam'a bir teşekkür plaketi takdim etti. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Erbil Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title