Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Ampute Futbol 1. Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Şahinbey Belediye Ampute Futbol Takımı, Malatya Ayyıldız Ampute takımını 2 1 yenerek, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Ampute Futbol 1. Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Şahinbey Belediye Ampute Futbol Takımı, Malatya Ayyıldız Ampute takımını 2-1 yenerek, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Stadı'nda oynanan maçı Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlar izledi. Maçın 12'nci dakikasında Malatya Ayyıldız takımının ilk golünü Ali Yardımcı atarken, 17'nci dakikada Şahinbey Ampute takımından Ali Molon'un golü ile ilk yarı 1-1 berabere bitti.

İkinci yarıda iyi bir oyun sergileyen Şahinbey Ampute takımı 35'nci dakikada Feyzi Çağış'ın attığı golle durumu 2-1 yaptı. Maçta başka gol olmayınca sahadan 3 puanla ayrılan Şahinbey ligin bitimine 2 hafta kala 20 puanla kırmızı grupta şampiyonluğu garantilemiş oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Antrenörü Okkaş Böke, "Takımımız bu zorlu maçta gerçekten çok güzel bir futbol ortaya koydu. Futbolcularımızı iyi mücadeleden dolayı kutluyorum. Bu galibiyetle beraber 1. Lig kırmızı grupta şampiyonluğumuzu garantilemiş olduk" ifadesinde bulundu.

- Yıldızlar Ligi tekvando müsabakaları Gaziantep'te düzenlenecek

Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri'nin düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Müsabakaları'nın finali Gaziantep'te düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Batman'da düzenlenen yarı finallerin ardından finallere kalan takımlar 21-23 Nisan arasında Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu'nda düzenlenecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Müsabakaları'na katılacak. Batman'daki yarı finallerde bayanlar ve erkeklerde iyi bir mücadele örneği sergileyerek yarı finale kalan Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tekvando takımı, başarılarını İl Müdürü Ömer Faruk Şiran'ı ziyaret ederek paylaştılar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şiran, hazırlıklarını tamamladıkları finallerde Gaziantep ekibinden şampiyonluk beklediklerini ifade etti. Sporculardan hep daha iyisini yapmalarını tavsiye eden Şiran, şunları kaydetti:

"Bir başarı elde ettiğinizde onun her zaman daha iyisini yapmak için emek harcayın. Çünkü başarının sınırı yoktur. Gaziantep şehir olarak buna örnektir. Bu Gazi şehir her alanda başarısına başarı katmayı artık güzel bir alışkanlık haline getirmiştir. Sizlerde bu şehrin evlatları olarak bu şehir için her zaman en iyisini düşünün ve uygulayın."

Bahar alerjisi uyarısı

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, vatandaşları bahar alerjisine karşı uyardı.

Ulutaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, saman nezlesinin en sık rastlanan bahar alerjisi olduğunu belirtti. Burun, boğaz ve hatta gözde kaşıntı, sık hapşırma, nezle ve geniz akıntısının, saman nezlesi veya alerjik rinitte rastlanan yakınmalar olduğunu vurgulayan Ulutaşdemir, "Hapşırma kişilerin günlük yaşantısını etkiyecek kadar yoğun olabilir. Alerjik rinite sıklıkla kuru öksürük, nefes darlığı gibi astım belirtileri de eşlik edebilir. Bu yüzden astımı olanlar çok dikkat etmeliler" ifadesinde bulundu.

Alerjenlerden korunmak için polenlerin havada yoğun bulunduğu sıralarda açık havada durulmaması gerektiğini belirten Ulutaşdemir, şunları kaydetti:

"Bahar alerjisinden korunmak mümkündür. Örneğin, kapı ve pencereler kapalı tutulmalı, arabada camlar açılmamalı. Uygun zamanda dışarı çıkmalı, klimalar polen filtreli olmalı. Saçlar ve giysiler polen tutabilir; bu nedenle eve gelince kıyafet değiştirilmeli ve duş alınmalı. Çamaşırları açık havada kurutmamalı, çim biçmemeli ya da maske kullanılmalı. Polen dışı alerjenlerden korunmak için de evde evcil hayvan bulundurulmamalı, yatak odalarında halı, yünlü battaniye, kuş tüyü yastık kullanılmamalı." - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Malatya Şiran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title